Dienstverlening hybride werken

Met het hybride werken hebben je leidinggevenden er een uitdaging bij. Want hoe houden zij hun medewerkers – deels op afstand – goed, gemotiveerd en gezond aan het werk, hoe spelen zij adequaat in op hun behoeften, hoe houden ze bedrijfsprocessen draaiende en kunnen ze (onnodig) verzuim voorkomen? En hoe houden zij zelf het hoofd koel? Kortom: hoe geven zij leiding (deels) op afstand? Een coach helpt.

Extra dienstverlening, juist nu

Online (thuis)werkplek-check

Thuiswerken is met hybride werken deels de norm. Dat wil niet zeggen dat iedereen een goed ingerichte thuiswerkplek heeft. En dat kan weer gevolgen hebben voor de vitaliteit en gezondheid. Daarom is er de Online (thuis)werkplek-check.

Lees meer

Coaching op afstand

Het coronavirus speelt nog steeds een rol in ons dagelijks en werkende leven. We zien dat behoorlijk wat medewerkers meer stressfactoren en minder energiebronnen ervaren.  Medewerkers ondersteunen met coaching kan psychisch verzuim voorkomen.

Lees meer

Coaching voor leidinggevenden

Het hybride werken geeft leiddinggevenden er een uitdaging bij. Hoe houd je medewerkers – deels op afstand – goed, gemotiveerd en gezond aan het werk, bedrijfsprocessen draaiende en kun je (onnodig) verzuim voorkomen? Kortom: hoe geven zij leiding op afstand? Een coach helpt!

Lees meer

Veerkrachtig, nu & straks

Veerkracht is het vermogen om te kunnen gaan met en te herstellen van stress en tegenslag. Het droeg in de afgelopen twee coronajaren bij aan het omgaan met de situatie. Want hoe veerkrachtiger je bent, hoe makkelijker je je aanpast naar het moment en situatie. En goed nieuws: veerkracht kun je trainen.

Lees meer

Tips & advies bij thuiswerken en hybride werken

Effectief communiceren

Online communiceren, hoe doe je dat?

Lees het hier

Thuiswerkgids

Gezond, veilig en prettig thuiswerken.

Lees de gids

Goede werkplek

Hoe richt je een thuiswerkplek goed in?

Lees ons advies

RI&E en veranderende werkomstandigheden

Het uitvoeren en toetsen van de Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) is een verplichting. Een RI&E moet altijd actueel zijn. Verandert er iets in de werkomstandigheden? Dan moet je de RI&E actualiseren. De afgelopen jaren zijn - vooral door COVID-19 - voor alle organisaties de werkomgeving- en omstandigheden (blijvend) veranderd. Is jullie risico-inventarisatie en -evaluatie mee veranderd en actueel?

Tijd voor een actualisatie van jullie RI&E. Lees hier verder.

Algemene informatie

Voor vragen aan HumanCapitalCare kun je je richten tot contact@humancapitalcare.nl.