RIE en Covid-19_header.jpg

Een actuele RI&E. Dat betekent meer.

RI&E

Het uitvoeren en toetsen van de Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) is een verplichting. Een RI&E moet altijd actueel zijn. Verandert er iets in de werkomstandigheden? Dan moet je de RI&E actualiseren. De afgelopen jaren zijn - vooral door COVID-19 - voor alle organisaties de werkomgeving- en omstandigheden (blijvend) veranderd. Is jullie risico-inventarisatie en -evaluatie mee veranderd en actueel?

beste werkomgeving_grote visual.jpg

Aan de slag met de RI&E

Bij het uitvoeren van de RI&E zijn er twee mogelijkheden. De verantwoordelijke binnen de organisatie voert zelf de RI&E uit en laat deze door ons toetsen. Of wij voeren hem uit én toetsen hem. Om de RI&E uit te voeren, hebben wij verschillende instrumenten, zoals de RIE Manager, RIE Monitor of RIE online.

Eén van onze professionals bezoekt uw organisatie, voert de RI&E uit en bekijkt met zijn kennis én ervaring de werkomstandigheden in uw organisatie. Met een objectieve blik en vergelijking van andere bedrijven. Maar daar stoppen wij niet. Want het rapport is één ding, het vertalen naar een concreet plan van aanpak en de uitvoering van de bijbehorende maatregelen is waar het uiteindelijk om gaat. Die maken het verschil. En ook daarbij staan wij voor u klaar.

Goed om te weten: wat levert de RI&E u op? Bekijk het filmpje van Steunpunt RIE.

De RI&E brengt arbeidsrisico’s in kaart. Wij zetten de meest voorkomende risico’s op een rij, samen met adviezen en mogelijke oplossingen om hierop in te spelen. Zo houden we medewerkers gezond, gemotiveerd en competent aan het werk. Dat betekent meer.

Preventiewerk

Het gezond en veilig houden van de werkomgeving en -omstandigheden is een continu proces. De preventiemedewerker heeft hierin een cruciale rol. Speciaal voor hen organiseren wij meet-up sessies. Online komen we samen met maximaal 6 preventiemedewerkers én experts van HumanCapitalCare. Samen bespreken we zaken waar men tegenaan loopt.
Wij bieden inzichten en geven antwoorden vanuit onze kennis en expertise, en de preventiemedewerkers vanuit hun ervaringen in de praktijk.  

Interesse in deelname aan deze inspirerende sessies? Laat het ons weten.

RIE en Covid-19_son_small.jpg
contacts
Risico's verkleinen begint met inzicht.
Wij betekenen graag meer.