Het coronavirus en werk

Onze dienstverlening

Natuurlijk passen wij de uitvoering van onze dienstverlening aan op de geldende richtlijnen en adviezen.

corona-virus-4932576_1920_1

RI&E en COVID-19

Het uitvoeren en toetsen van de Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) is een verplichting. Een RI&E moet altijd actueel zijn. Verandert er iets in jullie werkomstandigheden? Dan moeten jullie de RI&E actualiseren. Door COVID-19 zijn voor alle organisaties de werkomgeving- en omstandigheden veranderd. En COVID-19 is een arbeidsrisico. Dit komt ook terug in het jaarplan van 2021 van het ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid.

Tijd voor een actualisatie van jullie RI&E. Lees hier verder.

Extra dienstverlening, juist nu

Online (thuis)werkplek-check

Thuiswerken is de norm op dit moment. Maar dat wil niet zeggen dat iedere medewerker een goed ingerichte thuiswerkplek heeft. En dat kan weer gevolgen hebben voor zijn vitaliteit en gezondheid. Daarom bieden we de Online (thuis)werkplek-check.

Lees meer

Coaching op afstand

Het coronavirus speelt nog steeds een bepalende rol in ons dagelijks en werkende leven. We zien dat behoorlijk wat medewerkers meer stressfactoren en minder energiebronnen ervaren.  Medewerkers ondersteunen met coaching kan psychisch verzuim voorkomen.

Lees meer

Coaching voor leidinggevenden

De coronacrisis geeft leiddinggevenden er een uitdaging bij. Want hoe houd je medewerkers – deels op afstand – goed, gemotiveerd en gezond aan het werk, hoe houd je bedrijfsprocessen draaiende en kun je (onnodig) verzuim voorkomen? Kortom: hoe geven zij leiding op afstand in steeds veranderende omstandigheden? Een coach helpt!

Lees meer

Veerkrachtig, nu & straks

Veerkracht is het vermogen om te kunnen gaan met en te herstellen van stress en tegenslag. Hoe veerkrachtiger je bent hoe makkelijker je je weg vindt in deze situatie en je aanpast naar het moment. Het is hét instrument om deze pandemie – samen – door te komen. En goed nieuws: veerkracht kun je trainen.

Lees meer

Algemene informatie

Voor algemene vragen over het coronavirus, raadpleeg de informatie van het RIVM. Telefonisch is het RIVM bereikbaar via het speciale telefoonnummer 0800-1351.

Voor vragen aan HumanCapitalCare kun je je richten tot communicatie@humancapitalcare.nl.