Webinar 'Van werkstress naar mentale veerkracht' voor leidinggevenden

Herkent u als leidinggevende of hr-professional de signalen van (werk)stress bij uw medewerkers op tijd? Hoe gaat u hierover in gesprek met uw medewerkers? En hoe helpt u ze weerbaarder te maken tegen werkstress?

Op 12 december organiseert HumanCapitalCare een gratis en interactief webinar waarin leidinggevenden handvatten en tips krijgen om vanuit hun leidinggevende rol de mentale veerkracht van medewerkers te vergroten.

Van werkstress naar mentale veerkracht
Werkstress helemaal voorkomen is een utopie. De vraag is: hoe ga je om met werkstress? Er is een duidelijke relatie tussen stress en veerkracht. Veerkrachtige mensen zijn in staat om sneller terug te keren naar hun originele positie. Een voorwaarde daarvoor is een goede balans tussen lichaam en geest. Maar ook een tijdig herstel is belangrijk. Want stress is niet erg, als je maar op tijd pauzeert en goed herstelt aan het eind van je werkdag. Anders kom je in een negatieve spiraal en raakt je batterij echt op.

Programma
Tijdens het interactieve webinar komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat is stress, wat zijn de oorzaken van stress
  • Herken de signalen van stress op tijd
  • Hoe gaat u hierover in gesprek met uw medewerker
  • Wat kunt u concreet betekenen in het vergroten van de mentale veerkracht van medewerkers

De experts
Esther Wegter – Hilbers, Senior adviseur arbeid & organisatie bij HumanCapitalCare
Esther Wegter – Hilbers helpt en adviseert werkgevers bij het realiseren van een integraal gezondheidsbeleid. Eerder werkte zij o.a. als Health & Safety manager voor Philips. Daarnaast is ze nauw betrokken bij innovatietrajecten en internationale onderzoeksprojecten en werkt met universiteiten (TU/e, London College, Universiteit Twente) en toonaangevende bedrijven op het gebied van techniek en onderzoek (Philips Research, TNO, MST, DFKI) samen aan de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten.

Gaby Reijseger, Adviseur Arbeid & Organisatie bij HumanCapitalCare (interviewer)
Gaby Reijseger helpt en adviseert werkgevers bij vraagstukken op het gebied van
verzuim-, preventie-, en vitaliteitsmanagement. Vanuit haar wetenschappelijke achtergrond beschikt zij over veel kennis omtrent stress en bevlogenheid die zij goed weet te vertalen naar de praktijk.

Vragen stellen via live chat
Een webinar is een live, online uitzending waar u vanaf elke gewenste plek via pc, laptop of tablet aan kunt deelnemen. Tijdens het webinar kunt u vragen stellen aan onze experts via de live chat. Deelnemen is gratis en eenvoudig te regelen door u nu aan te melden.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op met ons.

terug naar overzicht