Is uw organisatie millennialproof?

Over een paar jaar is 75 procent van uw medewerkers een millennial. Wat zijn de kenmerken van millennials? En wat betekent dit voor uw organisatie? Lees alles over de prachtige eigenschappen van deze leeftijdsgroep, maar ook over hun valkuilen, zoals hun grote kans op een burn-out. Leer hoe u met uw organisatie kunt inspelen op deze medewerkers van vandaag en morgen.

Video-impressie ‘Uw organisatie millennialproof’

sfeerbeeld van de klantbijeenkomsten

Speciaal voor millennials:
gratis webinar

Ben jij je grootste vijand of je beste vriend?

In dit webinar zie je de sterke kanten van de meeste millennials én de valkuilen die daarmee gepaard gaan. Aan de hand van wetenschappelijke inzichten krijg je handvatten en tips hoe je van jouw grootste valkuilen je sterkste punten kunt maken en hierdoor weerbaarder wordt tegen werkstress.

bekijk het webinar

18-38 jaar leeftijd van de millennial

60% van de millennials ervaart stress

250 euro kost een dag uitval

220 dagen duurt het gemiddelde verzuim bij psychische klachten

(H)erken uw millennials

60 procent van de millennials ervaart veel stress, bij de jongste millennials loopt dit zelfs op tot 76 procent volgens EenVandaag. Velen kampen met een burn-out.

Maar wie zijn nu precies de millennials? Waaraan herkent u ze in uw organisatie? En belangrijker nog: wat verwachten ze van hun werk en van u als werkgever? Als u dat weet, kunt u het tij keren en ze juist laten groeien.

lees het artikel

 

Hoe wordt uw organisatie millennialproof?

In 2020 – over iets meer dan een jaar – is 35 procent van de beroepsbevolking millennial. De generatie ervoor stroomt steeds verder uit. Hebt u veel millennials in dienst? En wat betekent dat voor uw organisatie? Meer dan de helft van de millennials kampt met flinke stress, merkt u dat?

Hoe kunt u een voedingsbodem creëren waarin zij zo goed mogelijk tot hun recht komen en ze door kunnen groeien in plaats van uitvallen?

lees het artikel

Presentatie ‘Voorbeelden vanuit de spreekkamer’

Kijk hoe psycholoog Johan van der Burgh twee totaal verschillende millennials helpt nadat zij vastliepen in hun werk 

Terugkijken webinar ‘Mentale veerkracht’ voor leidinggevenden

live uitgezonden op 12 december 2017, online terug te kijken

Op 12 december 2017 organiseerde HumanCapitalCare al eerder een webinar, namelijk voor leidinggevenden om vanuit hun leidinggevende rol de mentale veerkracht van medewerkers te vergroten. Ruim 1.000 externe relaties schreven zich in, 492 kijkers volgden het webinar live. Wilt u ook de mentale veerkracht van uw medewerkers versterken? Kijk het webinar dan terug via onderstaande link.

terugkijken

Aandacht voor uw millennials

Als adviseur op het gebied van arbeid, vitaliteit en gezondheid heeft HumanCapitalCare alle kennis in huis om u als werkgever te helpen uw medewerkers langdurig inzetbaar te houden. HumanCapitalCare ondersteunt bij de ontwikkeling en uitvoering van preventief beleid. We helpen u inzicht te verkrijgen in uw meest belastende situaties en brengen daar samen met u verbeteringen in aan.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over het inspelen op millennials op de werkvloer? Hoe u hen nu en in de toekomst het beste tot hun recht kunt laten komen en hoe wij u daarbij kunnen ondersteunen? Neem dan gerust contact op met ons. We helpen u graag.