Obvion HR Manager Rob Senden en HR Business Partner Patricia Heidendal over de overstap naar HumanCapitalCare

“Er hangt weer positiviteit in de lucht!”

Hypotheekspecialist Obvion is een 100%-dochteronderneming van Rabobank. Jarenlang was het dan ook niet meer dan logisch dat het Heerlense Obvion gebruikmaakte van de arbodienst van zijn moederbedrijf. En toch ging Rob Senden vrij snel nadat hij aantrad als HR Manager op zoek naar een andere partij. “Wij zijn gebaat bij een partner die de relatie met ons wil aangaan, die wil samenwerken en ons écht wil leren kennen. Die partner vonden we eind 2020 in HumanCapitalCare. En dat bleek een goede keuze want we zijn erg gelukkig met hun persoonlijke, professionele benadering en proactieve houding!”

Vrij snel nadat Rob in 2018 in dienst trad bij Obvion besloot Rabobank dat Obvion in Heerlen vanuit Eindhoven bediend zou worden en dat vond Obvion te ver weg. “Een griepje kan natuurlijk best telefonisch met de bedrijfsarts worden besproken. Maar heeft iemand ernstige en langdurige klachten, dan wil je gewoon persoonlijk contact in de buurt van je eigen organisatie. HumanCapitalCare snapt dat gelukkig en is daarop ingericht.”

Obvion quote patricia
Obvion logo

Leiderschap, samenwerking, werkplezier en betrokkenheid

Obvion is de laatste jaren behoorlijk succesvol geweest, mede dankzij eigen programma’s op het gebied van leiderschap, rekrutering en branding. Deze hebben ervoor gezorgd dat ze – zelfs in coronatijd – meer dan een rapportcijfer 8,0 scoorden in het medewerkerstevredenheidsonderzoek. Behalve leiderschap hadden samenwerking, werkplezier en betrokkenheid hier een belangrijk aandeel in. “We zijn met 600 medewerkers een volwassen bedrijf binnen de Rabobank. Als je dan op gebied van gezondheid en vitaliteit een boost geeft, kun je heel mooie dingen bereiken. Daar ben ik van overtuigd.”

Van inzicht naar aanpak

Een van de middelen die deze boost heeft veroorzaakt, is het we-care gezondheidsmanagementsysteem van HumanCapitalCare. “Een verademing,” aldus Patricia Heidendal. “Via we-care krijgen we in de vorm van statistieken en analyses belangrijke en meetbare verzuiminformatie aangeleverd. Met deze inzichten zijn we in staat om op beleidsmatig niveau preventieve maatregelen te nemen die niet alleen het verzuim verder naar beneden moeten brengen, maar die vooral ook bijdragen aan de vitaliteit en het werkplezier van onze medewerkers. Dat in combinatie met een regelmatig Sociaal Medisch Team overleg voor onze leidinggevenden, waar onderwerpen aan bod komen welke gerelateerd zijn aan verzuim en preventie, leidt dan ook daadwerkelijk tot gerichte actie.”

OrganisatieScan

“Via de OrganisatieScan van HumanCapitalCare kreeg Obvion inzicht in de belangrijkste
aandachts- en actiepunten voor het bevorderen en waarborgen van duurzame
inzetbaarheid. Vanuit de lijst met aanbevelingen is een bijbehorend actieplan opgesteld dat
door HR en de Management Board omarmt is en waarmee we samen actief aan de slag
gaan.”

Proactief en benaderbaar

Inmiddels hebben Obvion en HumanCapitalCare ook het eerste jaar er op zitten, waarin
gaandeweg ontdekt is hoe we de veranderreis samen succesvol kunnen maken. Rob heeft
aan alles ervaren dat er een mooi partnership is ontstaan. “We merken dat er weer volop
positiviteit en ambitie in de lucht hangt rondom vitaliteit en verzuimpreventie.
HumanCapitalCare is proactief en benaderbaar. Ze nemen de rol van gids op zich, zuigen
ons mee, wijzen de weg, plannen afspraken in, houden regelmatig evaluaties… we worden
weer vooruitgeduwd om tot scherpte te komen. HumanCapitalCare betekent duidelijk meer,
ook voor Obvion!”