Inzetbare medewerkers_header

Weten hoe het écht met je medewerkers gaat. Dat betekent meer.

Is jullie organisatie klaar voor de toekomst?

Stel je jezelf weleens de vraag:

  • Hoe gezond en vitaal zijn mijn medewerkers?
  • Wat is hun (toekomstige) inzetbaarheid?
  • Wat is van invloed op de inzetbaarheid?
  • Hoe houd ik hen ‘fit for the job’?
  • Wat kan ik als werkgever doen om bij te dragen aan hun inzetbaarheid en het bieden van een veilige, prettige werkomgeving?

Een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) geeft het antwoord.

Waarom een PMO?

Het is een feit: gezonde, vitale medewerkers zijn energieker, productiever en duurzaam inzetbaar. Belangrijk dus dat zij gezond, vitaal en ‘fit for the job’ zijn en blijven. Maar hoe?
Met inzicht. Want met inzicht kun je gericht actie ondernemen op weg naar een vitale organisatie. Het PMO geeft dit inzicht. Voor jullie als organisatie en aan je medewerkers zelf. Zodat zij zélf aan de slag kunnen met hun inzetbaarheid.

Een integrale aanpak

Een vitale en gezonde organisatie is geen kwestie van enkel een Preventief Medisch Onderzoek. Een integrale aanpak is cruciaal. Daarom staat een PMO bij HumanCapitalCare niet op zichzelf. Het is onderdeel van een Vitaliteitsprogramma. Daarmee is ook de voorbereiding én opvolging geborgd.

Als je een gebroken been constateert, maar je doet er geen gips omheen, wordt het niet beter. Een integrale aanpak, iets doén met het inzicht bepaalt het resultaat.

Wat onderzoeken we?

vitaliteits- en gezondheidsindex zonder cijfer.jpg

Hoe werkt het?

Proces WG v2 tijdelijk

Waarom het PMO van HumanCapitalCare?

Wij kennen jullie: het Preventief Medisch Onderzoek is onderdeel van een integrale aanpak om gezondheid, vitaliteit en inzetbaarheid te borgen en te verbeteren in jullie organisatie. Onze integrale dienstverlening komt daarbij goed van pas; wij hebben inzicht in en kennen jullie organisatie vanuit diverse disciplines (bedrijfsartsen, verpleegkundigen, RI&E, adviseurs). Op basis van deze inzichten gaan we samen met aan de slag, in partnership.

Opvolging geborgd: HumanCapitalCare biedt het Preventief Medisch Onderzoek standaard aan met een gesprek met een vitaliteitscoach. Belangrijk, want dit zorgt er voor dat iedere deelnemende medewerker ook op weg wordt geholpen bij het interpreteren van de resultaten en de mogelijke acties die hij of zij kan ondernemen.

Combinatie van mensen en systemen: we maken gebruik van innovatieve IT-systemen waarin alles wat je moet weten over de gezondheid, vitaliteit en inzetbaarheid in en van de organisatie samenkomt. Een integraal gezondheidsmanagementplatform voor al je (stuur)informatie: we-care. Voor jullie medewerkers is er my-care: het persoonlijke vitaliteitsplatform met daarin inzicht in zijn/haar persoonlijke gezondheid en vitaliteit.

Integrale aanpak van vitaliteit en gezondheid: het Preventief Medisch Onderzoek is onderdeel van een integrale aanpak van vitaliteit en gezondheid. Een aanpak die HumanCapitalCare sámen met jullie bedenkt, opzet én uitvoert. In de breedste zin van het woord.

Toegankelijke en begrijpelijke vragenlijst: Snelle en korte vragenlijst in begrijpelijke, gewone taal. Voorzien van het keurmerk 'Gewone taal'.

Meten veranderbereidheid: we onderzoeken niet alleen de actuele mentale en fysieke gezondheid maar ook de bereidheid van medewerkers om aan thema's te werken. Dit is belangrijk bij de opvolging.

Privacy en vertrouwelijkheid

Vanzelfsprekend voldoet HumanCapitalCare aan alle eisen omtrent bescherming en vertrouwelijkheid van privacy en persoonsgegevens.

Alles hierover weten? Lees ons privacyreglement en de bijbehorende toelichting.

 

contacts
Is jullie organisatie klaar voor de toekomst?
Neem contact met ons op