Letten op veiligheid en risico's zit in DNA

NLR - Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum zet zich in om de lucht- en ruimtevaart duurzamer, veiliger, efficiënter en effectiever te maken. NLR werkt op objectieve en onafhankelijke wijze, voor en met het (inter-)nationale bedrijfsleven en overheidsinstanties. Het vormt de verbindende schakel tussen wetenschap, bedrijfsleven en overheid. NLR wil dé plek zijn voor medewerkers met een passie voor techniek. Ten eerste door de hypermoderne faciliteiten, en vooral ook door hen te stimuleren zich persoonlijk te ontplooien en hun talenten te benutten.

Quote NLR
Logo NLR

Niks wordt klakkeloos aangenomen

Dat HumanCapitalCare al zo lang met NLR samenwerkt, wil overigens niet zeggen dat er niet meer kritisch wordt gekeken. “Het overgrote deel van onze 650 medewerkers bestaat uit hoog opgeleide wetenschappers en onderzoekers. Die nemen echt niet alles klakkeloos aan,” legt Carla uit. “Laat je hen een tabelletje zien over verzuimontwikkeling, dan zetten ze daar net zo gemakkelijk een tabel tegenover die ook klopt. Ze zijn goed in staat het tegendeel te bewijzen. Gelukkig vergelijkt HumanCapitalCare onze cijfers en ontwikkelingen continu met die van andere klanten. Daardoor kunnen ze goed en onderbouwd advies uitbrengen over gezond, gemotiveerd en competent werken.”

Proactief inspelen op ontwikkelingen

NLR evalueert het partnership dus nog regelmatig. “HumanCapitalCare is nog steeds van toegevoegde waarde voor ons. Er is dus absoluut geen reden om verder te zoeken,” aldus Henk van Bremen, adviseur Kwaliteit Arbo & Milieu. “HumanCapitalCare anticipeert niet alleen op vragen vanuit onze kant. Ze doen vooral proactief voorstellen die onze duurzame inzetbaarheid verbeteren. Een goed voorbeeld van inspelen op actualiteit en recente ontwikkelingen, is de online thuiswerkplek-check. Deze stelden ze tijdens corona op eigen initiatief aan ons voor en wordt door collega’s als heel waardevol ervaren. Het helpt ze hun werkplek zo in te richten dat ze fysieke klachten voorkomen. Dat is voor hen, maar zeker ook voor ons als organisatie enorm belangrijk. HumanCapitalCare is echt van betekenis voor ons.”

Onze eigen oordelen toetsen

Ook kreeg NLR een lijst met COVID-richtlijnen en –aanbevelingen. “HumanCapitalCare ontwikkelde zich in korte tijd als expert op dat gebied,” zegt Henk. “Heel fijn, want zo vergroten we ook op dat vlak de veiligheid en beperken we de mogelijke risico’s. Ook ondersteunen ze ons met voorlichting over beeldschermwerk en het belang van ontspanning na inspanning. En ze helpen bij werkplekinrichting en bij ver- en nieuwbouwprojecten. Het zit in ons DNA om continu te letten op veiligheid en mogelijke risico’s. En dan is het prettig dat een externe partij onze eigen oordelen toetst en nieuwe ideeën aandraagt.”

Veilig, gezond en met plezier werken

Carla Hart - HR-Manager Nederlands Lucht-en Ruimtevaartcentrum

“We werken inderdaad alweer 12 jaar samen met HumanCapitalCare,” zegt HR-manager Carla Hart. “Naar volle tevredenheid, mag ik wel zeggen. Samen zorgen we ervoor dat onze medewerkers veilig, gezond en met plezier kunnen werken. Continuïteit is binnen ons bedrijf heel belangrijk. Ook in de samenwerking met onze partners. Zo willen we niet elke paar maanden een nieuwe bedrijfsarts. Onze huidige bedrijfsarts komt al jaren bij ons over de vloer. Het is prettig om een team om ons heen te hebben dat NLR goed kent en dat weet wat onze wensen en uitdagingen zijn.”

Profielfoto_Carla Hart_NLR

De samenwerking met andere externe partijen

Gaat het om risico-inventarisaties waar specifieke kennis voor nodig is – denk aan gevaarlijke lasers of drukvaten – dan huurt NLR specialistische bedrijven in. “We kunnen niet van HumanCapitalCare verlangen dat ze daar de benodigde kennis over in huis hebben,” vindt Henk. “En dat hoeft ook niet. Ze versterken elkaar alleen maar. Ik deel de rapporten van de andere specialisten met HumanCapitalCare, wat vaak leidt tot nieuwe inzichten en ideeën. Uiteindelijk komt alles samen in de overkoepelende Risico-Inventarisatie en -Evaluatie die HumanCapitalCare, als onze partner voor veiligheid & gezondheid, voor ons opstelt.”

contacts
Ook samen van betekenis zijn?
Neem contact met ons op.

Meer praktijkverhalen over samen werken aan goed werkgeverschap

Gerelateerde klantverhalen - Rexroth NL


Bosch Rexroth

Bosch Rexroth is een technisch bedrijf met een aanzienlijk machinepark en focus op digitalisering. Ze wil een moderne werkgever zijn en medewerkers zijn nog altijd het belangrijkste kapitaal. Daarom werkt Bosch Rexroth sinds 2017 samen met HumanCapitalCare om hen gezond, gemotiveerd en competent te houden.
 

Lees het klantverhaal

Gerelateerde klantverhalen - ANWB NL


ANWB

We kunnen wel stellen dat de ANWB een van de bekendste merken van Nederland is. Want wie is er nu niet eens met de Wegenwacht of de Alarmcentrale in aanraking gekomen? De ruim 4.000 medewerkers zorgen er dagelijks voor dat iedereen zorgeloos en met plezier op weg kan. De ANWB doet er als werkgever op zijn beurt alles aan om te zorgen dat deze werknemers gezond, gemotiveerd en competent blijven.

Lees het klantverhaal