Stress is soms nodig; goed opladen een absolute noodzaak!

Met een beetje stress, meer succes! Want hoewel werkstress nog altijd de grootse oorzaak van het psychisch verzuim in Nederland vormt, hóeft stress helemaal niet alleen maar slecht te zijn. Je hebt soms stress nodig om een topprestatie te kunnen leveren. Maar als bij een medewerker de spanning op verschillende gebieden oploopt, dan is het van cruciaal belang dat er ook positieve energiebronnen beschikbaar zijn.

Wanneer een medewerker uitvalt met overspanningsklachten, zo blijkt uit onze cijfers, duurt het gemiddeld 211 dagen voordat het werk hervat wordt. Een burn-out duurt gemiddeld zelfs 294 dagen. De afwezigheid van zo’n medewerker leidt tot extra druk. En nog meer stress. Het percentage verzuim door stress blijft jaarlijks stijgen. Veelal door gebrek aan kennis en de juiste aanpak. Want, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek, niet alleen herstel van stress is van belang, het gaat erom dat de werknemer energiebronnen optimaal kan benutten. Bijvoorbeeld door een compliment, steun van collega’s of inspraak bij een beslissing. Of flexibele werktijden, zodat je werk en privé beter op elkaar aan kunt sluiten. Deze energiebronnen zorgen ervoor dat de werknemer beter met de ervaren werkdruk en dus werkstress omgaat. De werknemer behoudt zijn energie en werkplezier!

Stresstival 2019: de Aftermovie

Terugblik Week van de Werkstress

25%

Ruim een kwart, 25,2%, van het langdurige verzuim is stress gerelateerd.

196 dagen

De gemiddelde verzuimduur bij stress is 196 dagen.

25-45 jaar

Stress gerelateerd verzuim komt het meest voor in de leeftijdsgroep 25-45 jarigen.

Branches

Vooral in de branches onderwijs, ICT en zakelijke dienstverlening.

Webcast: ‘Wat ís werkstress eigenlijk?’

door Bram Bakker, psychiater, schrijver, uitgever

Vlog: 10 tips voor werkgeluk

en daarmee beter om te gaan met werkdruk – Sylvia van der Kall

Aandacht voor werkstress

Als adviseur op het gebied van arbeid, vitaliteit en gezondheid heeft HumanCapitalCare alle kennis in huis om u als werkgever te helpen uw medewerkers langdurig inzetbaar te houden. HumanCapitalCare ondersteunt bij de ontwikkeling en uitvoering van preventief beleid.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over op juiste manier omgaan met werkdruk en werkstress? Hoe u uw medewerkers nu en in de toekomst het beste tot hun recht laat komen en hoe wij u daarbij kunnen ondersteunen? Neem dan gerust contact op met ons. We helpen u graag.