Stress is soms nodig; goed opladen een absolute noodzaak!

Met een beetje stress, meer succes! Want hoewel werkstress nog altijd de grootse oorzaak van het psychisch verzuim in Nederland vormt, hóeft stress helemaal niet alleen maar slecht te zijn. Je hebt soms stress nodig om een topprestatie te kunnen leveren. Maar als bij een medewerker de spanning op verschillende gebieden oploopt, dan is het van cruciaal belang dat er ook positieve energiebronnen beschikbaar zijn.

Wanneer een medewerker uitvalt met overspanningsklachten, zo blijkt uit onze cijfers, duurt het gemiddeld 222 dagen voordat het werk hervat wordt. Een burn-out duurt gemiddeld zelfs 287 dagen. De afwezigheid van zo’n medewerker leidt tot extra druk. En nog meer stress. Het percentage verzuim door stress blijft jaarlijks stijgen. Veelal door gebrek aan kennis en de juiste aanpak. Want, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek, niet alleen herstel van stress is van belang, het gaat erom dat de werknemer energiebronnen optimaal kan benutten. Bijvoorbeeld door een compliment, steun van collega’s of inspraak bij een beslissing. Of flexibele werktijden, zodat je werk en privé beter op elkaar aan kunt sluiten. Deze energiebronnen zorgen ervoor dat de werknemer beter met de ervaren werkdruk en dus met werkstress omgaat.

Stresstival – verplaatst naar 11 maart 2021

Omdat we het belangrijk vinden dat het thema stress aandacht krijgt, is HumanCapitalCare hoofdsponsor van het Stresstival. Hét event dat op ludieke wijze aandacht vraagt voor de positieve kant van stress en leert om ‘beter te worden in stress’. Vanwege de corona maatregelen is het Stresstival verplaatst naar 11 maart 2021.

 

Online inspiratiesessie ‘Beter worden in Stress’

Stress-sociologe Suzan Kuijsten en adviseur arbeid & organisatie Gaby Reijseger over de do’s en dont’s bij stress en hoe je – juist in deze nieuwe werkelijkheid – beter kan worden in stress. Dit gratis webinar is exclusief voor klanten van HumanCapitalCare. Schrijf je hier in en kijk de uitzending terug.

 

Webinar

26,1%

Ruim een kwart, 26,1%, van het langdurige verzuim is stress gerelateerd.

222 dagen

De gemiddelde verzuimduur bij stress is 222 dagen.

25-45 jaar

Stress gerelateerd verzuim komt het meest voor in de leeftijdsgroep 25-45 jarigen.

Branches

Vooral in de branches zorg, onderwijs, openbaar bestuur en overheidsdiensten.

Veerkrachtig, nu & straks

Veerkrachtige medewerkers zijn flexibel, gaan goed om met stress en tegenslag en passen zich makkelijk aan, aan wat de omgeving of situatie vraagt. Ze staan stevig in hun schoenen. Hebben plezier in hun werk en zijn productief. En dat is voor hen persoonlijk én uw organisatie enorm waardevol.

Sleutelrol voor iedere leidinggevende

Als organisatie wil je goed voor je mensen zorgen. Leidinggevenden hebben hierin, met hun visie, aansturing en ondersteuning van medewerkers, een sleutelrol. Maar hoe versterk je leidinggevenden in die sleutelrol? In het realiseren van hun doelen en het motiveren en inspireren van medewerkers en teams.

Aan het roer in de coronacrisis

Leidinggeven op afstand én in crisistijd

Webcast: ‘Wat ís werkstress eigenlijk?’

door Bram Bakker, psychiater, schrijver, uitgever

Aandacht voor werkstress

Als adviseur op het gebied van arbeid, vitaliteit en gezondheid heeft HumanCapitalCare alle kennis in huis om u als werkgever te helpen uw medewerkers langdurig inzetbaar te houden. HumanCapitalCare ondersteunt bij de ontwikkeling en uitvoering van preventief beleid.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over op juiste manier omgaan met werkdruk en werkstress? Hoe u uw medewerkers nu en in de toekomst het beste tot hun recht laat komen en hoe wij u daarbij kunnen ondersteunen? Neem dan gerust contact op met ons. We helpen u graag.