Taakdelegatie bij HumanCapitalCare

Wat is taakdelegatie en hoe is dit ingeregeld bij HumanCapitalCare? Op deze pagina vindt u hierover informatie, zowel voor werknemers als voor werkgevers.

Wat is taakdelegatie?

Het advies van de bedrijfsarts in essentieel in het verantwoord weer naar werk begeleiden van een zieke werknemer. Een aantal uitvoerende taken kan echter zonder kwaliteitsverlies door andere gespecialiseerde professionals worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld door de praktijkondersteuner bedrijfsarts, arboverpleegkundige of verzuimbegeleider.

Door bepaalde taken zorgvuldig en verantwoord te delegeren aan andere professionals binnen de arbodienstverlening, krijgt de bedrijfsarts meer tijd voor de werkzaamheden die écht hij alleen kan doen. Taakdelegatie kan zo de bedrijfsgezondheidszorg doeltreffender maken en werknemers kunnen in praktijk eerder geholpen zijn.

Hoe richt HumanCapitalCare taakdelegatie in?

Ook wij gaan taakdelegatie inzetten om onze dienstverlening aan werkend Nederland doeltreffender te maken. Hoe we dit inrichten en wat dit voor u als werkgever of juist voor u als werknemer betekent, leest u in onderstaande informatiefolders:

Meer informatie?

Wilt u meer weten over taakdelegatie bij HumanCapitalCare of heeft u een specifieke vraag? Als werknemer kunt u deze altijd tijdens het spreekuur stellen of neemt u contact op met de gezondheidscoördinator op uw HumanCapitalCare-locatie. Werkgevers kunnen daarnaast contact opnemen met de eigen relatiebeheerder van HumanCapitalCare.