Ziek door werkstress

Meer dan 1 miljoen werknemers (1 op de 8) heeft last van werkstress. Werkstress is daarmee het grootste beroepsrisico in Nederland.

Het ministerie van SZW wil werkstress bespreekbaar maken en goede ideeën delen. Daarom vindt van 16 t/m 19 november voor de tweede keer de landelijke Week van de Werkstress plaats. Wat doet uw bedrijf?

 

Een volle werkdag is niet erg, maar een te hoge werkdruk heeft negatieve gevolgen. Medewerkers krijgen bijvoorbeeld hun werk niet af of leveren niet de kwaliteit die ze willen. Dan kan stress ontstaan. Voor een kortere periode is dat niet erg, maar bij stress over een langere periode kunnen hierdoor fysieke en mentale klachten ontstaan, met mogelijk uitval als gevolg. Ruim 40 procent van de werknemers vindt zijn of haar werk mentaal belastend, een kwart werkt altijd onder hoge werkdruk. Dat is schrikbarend, want werkstress is niet alleen nadelig voor de werksfeer en productiviteit, het kan ook leiden tot psychische en fysieke klachten. Bovendien duurt verzuim dat voortkomt uit de zogenoemde psychosociale arbeidsbelasting langer dan verzuim door andere oorzaken.

 

Nationale week van de werkstress

Werkstress is een nationaal probleem. Daarom heeft minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vorig jaar de week van de werkstress in het leven geroepen. Dit jaar vindt de week van de werkstress van 16 tot en met 19 november plaats. Meer dan honderd bedrijven besteden aandacht aan werkstress en organiseren activiteiten voor hun medewerkers. Dit loopt uiteen van het aanbieden van een workshop yoga tot medewerkers aansporen om op de fiets naar hun werk te komen of het gesprek aangaan met alle medewerkers over werkstress en erachter komen waar energiebronnen zitten. Via de Facebookpagina Check je werkstress kan iedereen een test doen en dagelijks nieuws vinden.

 

Signalen herkennen

De week van de werkstress is een perfect moment voor u om te kijken hoe het met de werkstress in uw organisatie staat. Het is de taak van de leidinggevende om signalen op te pikken en er iets mee te doen. Ook alerte collega’s zijn belangrijk. Merk je dat medewerkers vermoeid, kortaf of negatief zijn, het werkuitje of de borrel vermijden, veel hoofdpijn hebben, het privé moeilijk hebben, vaak kort verzuimen of niet productief zijn? Ga dan in gesprek, drink een kop koffie met diegene. Vraag hoe het gaat, laat iemand zijn verhaal doen en luister goed. Belangrijk is om te weten waar de werkdruk of de stress vandaan komt, dan weet je wat je eraan kunt doen.

 

Concrete hulp

Stoom afblazen kan ook al helpen. Bekijk samen met je medewerkers wat energie vreet en wat energie geeft. Hoe langer de situatie voortduurt, des te langduriger is de schade. Als specialist op het gebied van arbeid, vitaliteit en gezondheid hebben wij veel kennis en ervaring hierin en helpen we leidinggevenden hoe ze signalen kunnen oppikken en welke interventies kunnen helpen. Een preventief medisch onderzoek biedt in dit soort situaties veel helderheid ten aanzien van de fysieke en mentale situatie van uw medewerkers. Het laat zien op welk gebied zich problemen voordoen zodat gerichte interventies ingezet kunnen worden. Denk aan coaching of workshops voor medewerkers en leidinggevenden, zoals:

 

  • Balans in werk en privé
  • Werkstress, we doen er iets aan
  • Gezond werk, is werk zonder stress?
  • Stress herkennen en managen
  • Werk, je kunt niet zonder
  • Stress de baas

 

Natuurlijk kunt u ook altijd contact met ons opnemen. We weten zeker dat we u kunnen helpen.

 

 

 

 

terug naar overzicht