Week van de Werkstress: 'Van werkstress naar mentale veerkracht'

Uit onderzoek blijkt dat 23% van het langdurige verzuim stress gerelateerd is. De gemiddelde verzuimduur bij stress is 192 dagen. Werkstress helemaal voorkomen is een utopie. De vraag is: hoe ga je om met werkstress?

Er is een duidelijke relatie tussen stress en veerkracht. Veerkrachtige mensen zijn in staat om sneller terug te keren naar hun originele positie. Een voorwaarde daarvoor is een goede balans tussen lichaam en geest. Maar ook een tijdig herstel is belangrijk. Want stress is niet erg, als je maar op tijd pauzeert en goed herstelt aan het eind van je werkdag. Anders kom je in een negatieve spiraal en raakt je batterij echt op.

Themapagina Veerkracht
Vandaag start de landelijke Week van de werkstress. Op onze website www.humancapitalcare.nl/veerkracht vindt u een diversiteit aan informatie en inspiratie om de veerkracht van u en uw medewerkers te versterken.

Er is bijvoorbeeld een sterke connectie tussen stress en bewegen. Wist u dat wij Europees kampioen zitten zijn? De gemiddelde Nederlander zit 8,7 uur per dag. In een webcast geven wij tips en praktische oefeningen hoe de ‘zit-epidemie’ te doorbreken. Ook vindt u een interview met Jack Versluis, bestuurder RAVU (Regionale Ambulance Voorziening Utrecht) over hun beweging van curatief naar preventief (arbo)beleid ten aanzien van duurzame inzetbaarheid.

Klantevents
In de Week van de werkstress organiseren we voor de HR-professionals van onze klanten vier inspirerende events met sprekers als psychiater/schrijver Bram Bakker, arbeids- en gezondheidspsycholoog Wido Oerlemans, een yoga-workshop en een praktijkcase. De impressievideo is vanaf 20 november te bekijken op de themapagina. Bekijk nu alvast de strekking van de presentaties van Bram Bakker over zijn kijk op werkstress en Wido Oerlemans over het belang en effect van werk gerelateerd herstel.

Webinar
Op 12 december organiseren we een webinar voor leidinggevenden over dit thema. Vanaf 20 november kunt u zich hiervoor inschrijven.

Aandacht voor fysieke én mentale ondersteuning
Als adviseur op het gebied van arbeid, vitaliteit en gezondheid heeft HumanCapitalCare alle kennis in huis om werkgevers te helpen hun medewerkers langdurig inzetbaar te houden. Leefstijl speelt daarbij een steeds belangrijkere rol. Een gezonde geest kan niet zonder een gezond lichaam, maar ook vice versa.

Meer informatie?
Wilt u meer weten over hoe u de veerkracht van uw medewerkers kunt versterken en hoe wij u daarbij kunnen ondersteunen? Neem dan gerust contact op met ons. We helpen u graag.

terug naar overzicht