Van vakantiegeluk naar werkgeluk

De balans van de gelukshormonen

We zitten in Nederland nog volop in de zomervakantieperiode. Langzaam komen er collega’s terug van een welverdiende vakantie. Maar dan is daar de after-holiday-dip. De reden dat medewerkers na een vakantie vaak extra uitgeput en gedemotiveerd zijn om weer aan het werk te gaan, komt doordat de gelukshormonen in de hersenen uit balans zijn. In een vakantie wordt de aanmaak van de gelukshormonen gestimuleerd door bijvoorbeeld samenzijn met mensen waar je van houdt, extra bewegen en lekker eten. Na de vakantie vallen deze activiteiten vaak weg. Ook heeft onder andere stress een verminderend effect op de aanmaak van de gelukshormonen. Hoe voorkomt u de ’vakantie-dip’ bij uw medewerkers en blijven de gelukshormonen ook op de werkvloer in balans?

 

Een goede voorbereiding

Leer uw medewerkers dat ze voor hun vakantie al actie ondernemen. Als ze voor hun vakantie stress ervaren doordat ze niet alles op tijd afkrijgen, duurt het even voor ze op een normaal stressniveau zitten. Om dit te voorkomen helpt het wanneer medewerkers hun werkzaamheden tijdig overdragen aan collega’s. Het instellen van de ‘out of office’ tot twee dagen na de eerste werkdag geeft bij terugkomst van de vakantie wat extra ademruimte.

 

Geef tijd om op te starten na terugkomst

Wanneer medewerkers net als bij het afbouwen ook kans krijgen om op te starten na de vakantie, zal het vakantiegevoel niet van de ene op de andere dag verdwenen zijn. Laat ze bijpraten met collega’s en de lijst aan prioriteiten doornemen. Ook het bespreken van de overgenomen projecten door collega’s geeft helderheid over de stand van zaken. Leer ze zichzelf de tijd te gunnen de mailbox eerst helemaal door te nemen, alvorens te gaan antwoorden. Zo krijgen ze overzicht van wat er speelt en kunnen ze daarna opnieuw prioriteit geven aan de diverse vraagstukken.

 

Vakantieherinneringen

Om het vakantiegevoel langer vast te houden, helpen foto’s en filmpjes. Samen een moment kiezen om over de vakanties te praten en misschien zelfs al over de volgende, houdt de vakantieflow nog vast. Een prikbord in de bedrijfskantine waarop medewerkers hun favoriete vakantiefoto kunnen showen, zorgt voor extra gespreksstof tijdens de pauze.

 

De thuisblijver

U heeft vast ook medewerkers die deze zomer (nog) niet op vakantie zijn geweest. Voor hen is er genoeg te doen om een vakantiegevoel in eigen omgeving te creëren. Motiveer ze om in het weekend de werktelefoon en e-mail uit te zetten, zodat er een gevoel van vrijheid ontstaat.

Het is belangrijk dat medewerkers die wel aan het werk blijven in de zomerperiode, zichzelf niet gaan vervelen. Fysieke inspanning en dingen samen ondernemen met collega’s geeft positieve energie en voldoening. Laat het team een klus oppakken waar normaal geen tijd voor is. Doordat het waarschijnlijk rustiger op het werk is, kan extra vrijheid benut worden door bij te lezen op vakgebied. Laat de medewerker iets nieuws leren of bedenken m.b.t. het werk. Leren en ontwikkelen is essentieel voor het geluksgevoel op het werk. Vaak zijn er in ’normale’ weken zoveel urgente dingen te doen, dat eigen ontwikkeling erbij inschiet.

 

Werkgeluk

Het rustig wennen aan het gewone (werk)leven helpt om de gelukshormonen van medewerkers in balans te houden. Ook het inplannen van een nieuwe vakantie (vraag bijv. naar de plannen voor de rest van het jaar) zorgt ervoor dat medewerkers zichzelf kunnen verheugen op iets dat komen gaat.

Daarnaast kunnen medewerkers natuurlijk ook gewoon gelukkig zijn op hun werk. Niet alleen op vakantie, maar ook in ons dagelijks leven en op werk spelen gelukshormonen een rol. Leuke gesprekken en plezier met collega’s geven hetzelfde ’knuffelhormoon’ (oxytocine) vrij als wanneer dit vrienden of familie zijn. Talent benutten, doelen behalen en successen vieren op het werk, geven een positieve flow, wat ook in je hersenen te meten is. Daarbij is waardering heel erg belangrijk, van een oprecht compliment worden medewerkers gelukkig. Mocht u in zomersferen willen blijven, trakteer een keer onverwacht op ijs, dat geeft gelukshormonen direct weer een boost.

 

Meer informatie

Wilt u meer weten over werkgeluk? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over welke factoren van invloed zijn, zodat u als organisatie werkgeluk kunt faciliteren.

terug naar overzicht