Overwerken: hoe ‘slecht’ is dat?

Directeur medische zaken HumanCapitalCare bij RTL Z

 

Er wordt nogal wat overgewerkt in Nederland. Dat is op zich niet erg, maar wat doet te veel overwerk met werknemers? Het kan leiden tot stress. Hoe ga je hier als werkgever mee om en zorg je preventief dat het niet uit de hand loopt?

Evert Ivens, directeur medische zaken van HumanCapitalCare, beantwoordde vanmiddag samen met Wendela Hooftman van TNO allerlei vragen rondom het thema overwerk in het RTL Z-programma Kijker aan Z.

 

Kijk hier de hele aflevering van RTL Z terug:

Evert Ivens bij RTL Z 'de kijker aan Z' 

Werkplezier

Bijna twee derde van de werknemers werkt over. Gemiddeld zo’n 3 uur per week. Dat hoeft helemaal niet erg te zijn, zeker als het overwerk vrijwillig is. Overwerk en werkplezier gaan makkelijk hand in hand want mensen zijn van nature veerkrachtig.

Ivens: “Overwerk wordt pas erg als mensen er last van hebben. Bijvoorbeeld omdat ze onvoldoende tijd hebben om te herstellen. Lange werkweken gaan vaak gepaard met korte nachten, slechter eten, minder bewegen. Of omdat mensen leuke dingen skippen door tijdgebrek. Dan wordt het zorgelijk. Overigens: voor de gezondheid en vitaliteit van medewerkers is het veel belangrijker dat mensen eigen regelruimte hebben – autonomie – en sociale steun van collega’s en werkgevers.”

 

Signalen tijdig herkennen

Een goede balans tussen werk en privé is essentieel. Ivens: “Medewerkers hebben daar een eigen verantwoordelijkheid in. Maar soms is de bedrijfscultuur of de relatie met de leidinggevende zo, dat het niet bespreekbaar is. Dan kun je als medewerker ook zelf naar je bedrijfsarts stappen, bijvoorbeeld in een open spreekuur. Bedrijfsartsen zijn er immers om hierbij te helpen.

Omgekeerd: er zijn ook veel werknemers die te lang doorgaan, zonder zelf de grens te herkennen. Dan is het zaak dat de werkgever dit aankaart. Het is dus belangrijk dat leidinggevenden de signalen van vermoeidheid en stress zelf herkennen bij de werknemer. Denk aan lage concentratie, fouten maken, humeurig zijn, onttrekken aan activiteiten, slechter slapen, besluitelozer zijn. Sommige leidinggevenden kunnen dit van nature, maar we werken ook voor veel bedrijven waarbij we leidinggevenden hierin trainen. Als HumanCapitalCare kunnen we ook via preventief medische onderzoeken goed de vitaliteit en belastbaarheid van medewerkers in beeld brengen. Mooi om te zien wat dit kan opleveren. Voor werkgever én werknemer.”

terug naar overzicht