Overname Focus verbreedt aanpak duurzame inzetbaarheid

De arbeidsmarkt is voortdurend in beweging, de gemiddelde leeftijd op de werkvloer stijgt en mensen zullen steeds langer doorwerken. “Als je dan als organisatie investeert in de gezondheid, de betrokkenheid en de ontwikkeling van werknemers, dan levert je dat competente, gemotiveerde en gezonde werknemers op. Door de overname van loopbaanadviesbureau Focus Nederland – per 1 oktober aanstaande – kunnen we nu onze 65.000 klanten een compleet en integraal programma bieden”, aldus Wim Huijbregts, algemeen directeur HumanTotalCare.

 

HumanCapitalCare, ArboNed en Mensely – die samen met IT&Care behoren tot de holding HumanTotalCare – maken werkend Nederland vitaler en gezonder. Maar duurzame inzetbaarheid is meer dan uitsluitend vitaliteit en gezondheid; het is ook loopbaanontwikkeling, mobiliteit, betrokkenheid en motivatie. “Met de overname van Focus zijn HumanCapitalCare, ArboNed en Mensely in staat met een verbreed dienstenaanbod invulling te geven aan duurzame inzetbaarheid. Zo zijn we nóg beter in staat voor onze klanten meer werkplezier en minder ziekteverzuim te realiseren en een passend loopbaanperspectief te bieden”, aldus Huijbregts.

 

Verbreding aanbod
Focus, met 30 jaar ervaring in de Nederlandse markt, biedt innovatieve programma’s, aangeboden vanuit een online loopbaanplatform, voor premobiliteit, duurzame inzetbaarheid en mobiliteit. Zo worden werknemers gestimuleerd en geïnspireerd zich te ontwikkelen en in beweging te komen. Huijbregts: “Deze programma’s bieden een waardevolle aanvulling op de integrale dienstverlening van HumanCapitalCare, ArboNed en Mensely en onze advisering aan klanten zal breder worden.”

 

Aandacht voor loopbaanontwikkeling
Focus directeur Christel Logemann is verheugd over de overname: “Veel van de psychische problematiek (psychische klachten vormen een derde van de verzuimoorzaak) is gerelateerd aan een vaak tijdelijke misfit tussen de competenties, drijfveren, behoeften van de werknemer, de functie en de organisatie. Door deze overname kunnen we met onze tools zoveel meer werknemers helpen en in gesprek gaan over persoonlijke ontwikkeling, loopbaanontwikkeling en inzetbaarheid. Om daarmee  (langdurig) verzuim beter te voorkomen.”

 

Practice what you preach
Huijbregts: “We willen binnen HumanTotalCare het loopbaanplatform eveneens aanbieden aan onze eigen mensen om ook hen te stimuleren en te ondersteunen bij het nemen van regie over
hun inzetbaarheid. Hiervoor is, naast fysieke gezondheid, een goede fit tussen de functie en
organisatie nodig. Dit vraagt continue aandacht voor onderwerpen als  persoonlijke competenties, motivatie, drijfveren en ontwikkelbehoefte.

Met deze overname biedt HumanTotalCare ook op de loopbaan-gerelateerde kant van inzetbaarheid tools aan, waarmee werkgever en werknemer hun gezamenlijke verantwoordelijkheid kunnen nemen.

terug naar overzicht