Opnieuw subsidie voor projecten duurzame inzetbaarheid

Ook dit jaar kunnen organisaties die werk maken van duurzame inzetbaarheid een beroep doen op subsidie uit het Europees Sociaal Fonds. De subsidie is bestemd voor projecten die een bijdrage leveren aan fitte, gemotiveerde en goedgeschoolde werknemers, zodat ze makkelijker kunnen (blijven) werken tot aan hun pensioen. Organisaties mogen hiervoor HumanCapitalCare als adviseur inhuren.

Subsidie
Ook dit jaar stelt het Europees Sociaal Fonds ruim twintig miljoen euro beschikbaar. Het is een laagdrempelige regeling waarbij de helft van de kosten voor kleinschalige projecten gericht op adviestrajecten wordt gesubsidieerd, tot maximaal 10.000,- subsidie per aanvrager. De regeling staat open voor alle bedrijven en instellingen die werknemers in dienst hebben en kan vanaf 19 oktober tot en met 13 november 2015 worden aangevraagd. Vorig jaar maakten ruim tweeduizend bedrijven gebruik van deze subsidie.

Werken aan duurzame inzetbaarheid met HumanCapitalCare
HumanCapitalCare helpt u te werken aan duurzame inzetbaarheid. Onze dienstverlening komt daarom in aanmerking voor subsidie. Een greep uit de projecten die in aanmerking kunnen komen voor deze subsidie:

 • Het maken van een organisatiescan duurzame inzetbaarheid
  Lees meer
 • De HumanCapitalScan: het uitvoeren van (periodiek) onderzoek naar duurzame inzetbaarheid van werknemers
  Lees meer
 • Het bevorderen van gezond en veilig werken
  Lees meer
 • Het bevorderen van een leercultuur voor werknemers
  Lees meer
 • Het stimuleren van interne en externe mobiliteit van werknemers, waaronder het begeleiden van werknemers naar ondernemerschap en de inzet van functiebelastingsprofielen
  Lees meer
 • Het bevorderen van een flexibele werkcultuur met oog op het beter kunnen combineren van arbeid en zorg
  Lees meer
 • Het invoeren van arbeidstijdenmanagement
  Lees meer

Meer weten?
Wilt u meer weten over de dienstverlening van HumanCapitalCare en de mogelijkheden met betrekking tot de subsidieregeling? Neem dan contact op met Remco Fransen, Manager Organisatie Advies, via telefoonnummer 06-21274675 of per e-mail: r.fransen@humancapitalcare.nl.

HumanCapitalCare helpt u verder. Ook op weg naar duurzame inzetbaarheid.
Meer weten over de regeling, kijk dan op de website van SWZ.

terug naar overzicht