HumanTotalCare ondernemer van het jaar 2017 Ekkersrijt

Op zaterdag 20 januari 2018 organiseerde Lionsclub Son en Breugel e.o. de feestelijke verkiezing van de Ondernemer van het Jaar 2017. Zoals ieder jaar had de verkiezing van de Ondernemer van het Jaar een thema. Dit jaar was dat: Innovatief verbinden! Met dit thema gingen zij op zoek naar ondernemers die de laatste jaren bewust op vernieuwende wijze de verbinding hebben gelegd met andere bedrijven, (maatschappelijke) organisaties of de samenleving.

Tijdens de feestelijke avond werden de winnaars bekend gemaakt. En Wim Huijbregts van HumanTotalCare is de winnaar van de Ondernemersprijs Ekkersrijt 2017 geworden. Het juryrapport geeft toelichting op de innovatief verbindende rol van Wim Huijbregts:

Juryrapport over de toekenning van de Ondernemersprijs Ekkersrijt 2017
“Holding HumanCapitalCare is een onderneming die vanuit verschillende merken werkt aan duurzame inzetbaarheid van werkend Nederland. Wim Huijbregts startte in 2001 met HumanCapitalCare vanuit de gedachte dat het anders kan en moet in de wereld van arbodiensten. Hij voorzag dat de verplichte aansluiting van bedrijven aan arbodiensten zou verdwijnen en zag groeimogelijkheden door techniek (IT) te verbinden aan de business. Hierdoor groeide HumanCapitalCare naar een omzet van € 30 miljoen (2014) en kon het toen veel grotere Arboned, met een omzet van € 95 miljoen, overnemen. Het bedrijf is nu de grootste van de drie overgebleven arbodiensten in Nederland, met een succesvol team van bedrijfsartsen, IT’ers en stafmedewerkers op het gebied van HR, communicatie en marketing en finance. Op Ekkersrijt realiseert HumanTotalCare op dit moment als eerste in Nederland nieuwbouw en renovatie conform de Well Building Standard, casco en inrichting. Focus daarbij is het welbevinden van medewerkers. Het Well-certificaat is de enige standaard ter wereld voor gebouwen en organisaties die een gezonde en vitale werkomgeving garandeert. Het gebouw moet bij bezoekers een glimlach op het gezicht toveren. Dit sluit aan bij de overtuiging van HumanTotalCare dat wanneer zieke medewerkers met een glimlach een gesprek aangaan met een bedrijfsarts dit de openheid ten goede komt. HumanTotalCare verbindt het heden met de toekomst, buiten en binnen, werknemers met werkgevers en artsen met techneuten. Het bedrijf speelt in op veranderingen in de markt, gaat samenwerkingen aan met studenten, universiteiten en bedrijven en heeft oog voor talenten en competenties van werknemers versus de behoeften van werkgevers. Hoewel Wim niet graag in de belangstelling staat, doet hij met plezier mee aan de verkiezing van de Ondernemer van het Jaar. De nominatie maakt hem extra trots op zijn onderneming.”

terug naar overzicht