Duurzame dinsdag

De eerste dinsdag van september is altijd Duurzame Dinsdag. Op deze bijzondere dag krijgen innovatieve en inspirerende ideeën uit de samenleving een podium in politiek Den Haag. Ook HumanCapitalCare is dagelijks bezig met innovatieve dienstverlening om medewerkers optimaal en duurzaam inzetbaar te houden. Daarnaast schrijven we met de nieuwbouw en renovatie van ons gebouw in Son geschiedenis op het gebied van innovatie.

HumanTotalCare – de holding van HumanCapitalCare – (ver)bouwt als eerste in Nederland casco én interieur volgens zowel de WELL- als de BREEAM-certificering. De combinatie hiervan zorgt ervoor dat de gezondheid en de vitaliteit van mensen binnen én buiten het gebouw optimaal gestimuleerd worden. Het pand wordt een toonbeeld van duurzaamheid voor mens en milieu en uniek in Nederland. Zo gebruiken we biodynamische verlichting die aansluit op de natuurlijke behoefte van het lichaam, kunnen medewerkers in rust hun werk uitvoeren dankzij akoestische materialen en leiden klimaatplafonds en luchtventilatie tot een aangenaam klimaat en een gezonde binnenlucht. Ook voorkomen zit-stabureaus, speciale paden voor lunchwandelen en lopend overleg sedentair (zittend) gedrag en is er veel aandacht voor ergonomie. De gevel wordt uitgevoerd met zeer hoogwaardig triple glas dat o.a. het lawaai van buiten tegenhoudt en een grote hoeveelheid zonlicht binnenlaat, terwijl het zeer kleurechte glas ongewenste schittering tot een minimum beperkt.

Inspirerende ontmoetingsplek
Wim Huijbregts, algemeen directeur: “We willen in ons nieuwe pand in Son een inspirerende, innovatieve en gezellige ontmoetingsplek creëren die professie én persoonlijk leven verrijkt. Onze eigen kennis en expertise en de WELL- en de BREEAM-certificering worden toegepast op de werkomgeving, waarin collega’s samenwerken en waarin we graag klanten op bezoek laten komen. Hiermee geven we invulling aan het integraal gezondheidsmanagement van en voor onze mensen, net zoals we dat dagelijks aan onze klanten adviseren.”
In het pand worden naast HumanCapitalCare ook de holding HumanTotalCare en zusjes ArboNed en IT&Care gehuisvest.

Certificaten
Het WELL-certificaat is de enige standaard ter wereld voor gebouwen en organisaties die een gezonde werkomgeving garandeert. De WELL Building Standard stelt niet alleen eisen aan de klassieke onderwerpen als luchtkwaliteit, licht en thermisch & akoestisch comfort, maar ook aan waterkwaliteit, voeding, beweging en activiteit en geestelijke gezondheid.
BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie is een integraal duurzaamheidskeurmerk dat gebouwen beoordeelt op negen verschillende duurzaamheidsonderwerpen: management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik en ecologie en vervuiling. Juist de combinatie van de verschillende certificaten zorgt ervoor dat de gezondheid en de vitaliteit van mensen binnen én buiten het gebouw optimaal gestimuleerd worden. Lees hier meer over de standaarden waaraan HumanTotalCare voldoet.

Meer informatie
Wilt u meer weten over ons nieuwe pand, kijk dan op www.humantotalcare.nl. Is meer informatie over Duurzame Dinsdag gewenst – bijvoorbeeld de winnaars van 2018 – of wilt u zelf een idee indienen? Kijk dan op www.duurzamedinsdag.nl

terug naar overzicht