Hoe experimenten je kunnen helpen beter te slapen

Negatieve spiraal
Slecht slapen kan leiden tot een zichzelf versterkende negatieve spiraal. Denk je maar in: je slaapt slecht, functioneert daardoor minder goed op het werk. Daarover maak je je zorgen, waardoor je nog slechter slaapt. Doorbreek deze negatieve ontwikkeling door in kaart te brengen wat de oorzaak van het slaapprobleem is en hoe dit aan te pakken is.

Oorzaak vinden is vaak lastig
Slaapproblemen kunnen veroorzaakt worden door verschillende zaken. Uiteraard kunnen omstandigheden ervoor zorgen dat je niet goed slaapt. Je hebt bijvoorbeeld jonge kinderen die niet doorslapen. Of het is erg heet of lawaaierig. Stress en leefgewoonten zijn zaken die invloed hebben op de kwaliteit van je slaap en die je zelf kunt beïnvloeden.

Ontdek wat werkt door experimenteren
Omdat het vaak lastig is om één specifieke oorzaak aan te wijzen, werkt experimenteren bij slaapproblemen vaak goed. Als je overdag sloten koffie naar binnen werkt, ‘s nachts regelmatig piekert en kleine kinderen hebt: wat moet en wat kun je dan aanpakken? Slaapproblemen aanpakken? Open de flyer met een opsomming van mogelijke experimenten die je kunnen ondersteunen bij deze ontdekkingstocht.

 

Open hier de flyer ‘Hoe experimenten je kunnen helpen beter te slapen’. 

 

terug naar overzicht