Gertjan Beens nieuwe voorzitter NVAB

Gertjan Beens, bedrijfsarts bij HumanCapitalCare, volgt Jurriaan Penders op als voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB). Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 2 november jl. is Gertjan Beens als nieuwe voorzitter benoemd.

 

“Als ik met terugwerkende kracht kijk naar mijn loopbaan, heb ik me altijd beziggehouden op het snijvlak van inhoud, beleid en strategie” zegt Gertjan Beens. “Als voorzitter van de NVAB bevind ik me opnieuw op dat punt en dat is een prachtige positie. Zeker omdat ik mijn voorzitterschap blijf combineren met mijn huidige werk als bedrijfsarts voor HumanCapitalCare. Zo kan ik me bezig blijven houden met de praktische uitvoering van mijn vak, maar ook met de beleidsmatige en wetenschappelijke ontwikkeling. Een perfecte combinatie voor mij.“

 

Eén einddoel

Als representant van ongeveer 90 procent van alle bedrijfsartsen in Nederland is de NVAB een belangrijke beroepsvereniging. “Over mijn ambities als voorzitter wil ik me nu niet met grootse woorden uitspreken. We hebben samen één einddoel: bevordering en bescherming van gezondheid van werkenden. Belangrijk is dat alle bedrijfsartsen zich blijven herkennen in wat de NVAB doet en waar we voor staan. Financiering van opleiding en kwaliteitsbeleid is een ander belangrijk aandachtspunt. En daarnaast moeten we laten zien aan jonge aankomende artsen dat we een heel interessant en uitdagend vak hebben waar je een loopbaan lang voldoening uit je werk kunt halen.”

 

Lees het artikel over de benoeming van Gertjan op de site van de NVAB

 

 

terug naar overzicht