Stress heeft een imagoprobleem

06-12-2018

Een ode aan stress. Dat was de opzet van het succesvolle Stresstival dat eerder deze week plaatsvond in het kader van de Week vóór de stress. Met alle plezier was HumanCapitalCare sponsor daarvan, want ook wij weten dat er niets mis is met stress. Als je het maar compenseert met herstelmomenten.

lees meer

Openingstijden tijdens de feestdagen

28-11-2018

Tijdens de feestdagen gelden er andere openingstijden. Op woensdag 5 december en op maandag 31 december 2018 zijn wij geopend tot 16.00 uur. Op maandag 24 december, dinsdag 25 december, woensdag 26 december 2018 en dinsdag 1 januari 2019 zijn al onze vestigingen gesloten. Wij wensen u fijne feestdagen en een vitaal en eensgezind 2019.

lees meer

Wim Huijbregts neemt afscheid als algemeen directeur HumanTotalCare, Michel Verwoest benoemd tot zijn opvolger

26-11-2018

Son en Breugel – 26 november 2018. Met ingang van 1 februari 2019 start Michel Verwoest als algemeen directeur HumanTotalCare. Dit betekent dat Wim Huijbregts vanaf deze datum afscheid neemt als algemeen directeur.

lees meer

Gek op stress

23-11-2018

We spreken meestal alleen negatief over stress. Onterecht. Stress geeft ons energie en maakt dat we iedere dag weer kunnen presteren. Het is niet de stress die ons in problemen brengt, maar het gebrek aan voldoende oplaadmomenten. Tijd dus voor een positievere kijk op stress. Daarom sponsort HumanCapitalCare het eerste STRESSTIVAL.

lees meer

Millennials kampen massaal met een burn-out

12-11-2018

Hoeveel millennials (mensen tussen de 18 en 38 jaar) werken er in uw organisatie? Weet u hoe het écht met hen gaat? Ruim 60 procent van de millennials heeft namelijk last van veel stress, blijkt uit recent onderzoek van EenVandaag. Bij mensen tussen de 18 en 25 jaar is dit zelfs 76%. Het aantal millenials met een burn-out stijgt dan ook dramatisch. Wat kunt u preventief doen om te zorgen dat zij niet uitvallen?

lees meer

HumanCapitalCare, DB Schenker en OVAL ontvangen Staatssecretaris van Ark van SZW

08-11-2018

Afgelopen maandag ontvingen wij – samen met onze klant DB Schenker en OVAL – Staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), Heidi Boussen, Directeur Gezond en Veilig Werken SZW en Gert-Jan Buitendijk, Directeur-generaal Werk SZW op de locatie van DB Schenker op Schiphol.

lees meer

Combinatie werk en mantelzorg geeft steeds meer problemen

08-11-2018

1 op de 5 mensen combineert het werk met mantelzorg (hulp voor meer dan 8 uur per week). Misschien ook wel in uw organisatie. Maar slechts 55 procent maakt dit kenbaar. Wat kunt u als werkgever doen om uw personeelsbeleid mantelzorgvriendelijk te maken? De landelijk Dag van de Mantelzorger op 10 november is wellicht een mooie aanleiding tot actie.

lees meer

HumanCapitalCare opnieuw sponsor Vidiled Warandeloop Tilburg

19-10-2018

Ook dit jaar is HumanCapitalCare sponsor van de Vidiled Warandeloop Tilburg. Jeannette Vegter, Directeur Zuid Nederland vertelt graag waarom HumanCapitalCare de Warandeloop wederom steunt: “Wij zijn adviseur en dienstverlener op het gebied van arbeid, vitaliteit en gezondheid. Sport is hiermee onlosmakelijk verbonden,” vertelt Vegter. “Met deze sponsoring slaan we twee vliegen in één klap. We dragen een steentje bij aan het mogelijk maken van dit prachtige, sportieve evenement én we bieden onze relaties de gelegenheid deel te nemen. Want we hopen op 25 november – net als vorig jaar – met veel lopers aan te sluiten bij de BDO businessrun”.

lees meer

Beweeg!

13-09-2018

Nederland is koploper bewegen, maar ook koploper zitten blijkt uit de Eurobarometer. Blijven bewegen tijdens het werk is het devies, want het een heft het ander niet op. Een mooi startmoment is wellicht de Nationale Sportweek die van 15 tot en met 23 september plaatsvindt.

lees meer

Duurzame dinsdag

04-09-2018

De eerste dinsdag van september is altijd Duurzame Dinsdag. Op deze bijzondere dag krijgen innovatieve en inspirerende ideeën uit de samenleving een podium in politiek Den Haag. Ook HumanCapitalCare is dagelijks bezig met innovatieve dienstverlening om medewerkers optimaal en duurzaam inzetbaar te houden. Daarnaast schrijven we met de nieuwbouw en renovatie van ons gebouw in Son geschiedenis op het gebied van innovatie.

lees meer

Samenwerking voor kwalitatieve ExecutiveScan

10-07-2018

HumanTotalCare – de holding waaronder HumanCapitalCare valt – heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met MyDailyLifestyle, specialisten in leefstijl, gezondheid en vitaliteit. Samen met TopSupport, Focus Nederland en MyDailyLifestyle biedt HumanCapitalCare de ExecutiveScan aan.

lees meer

HumanCapitalCare begeleidt Plegt-Vos naar nóg meer wendbaarheid

27-06-2018

Stapels onvervulde vacatures? Veel ziekteverzuim? Bij Plegt-Vos Bouwgroep uit Hengelo is het allemaal niet aan de orde. Dankzij ‘talent & performancemanagement’ werkt iedereen vanuit werkplezier en halen werknemers het beste uit zichzelf om zo een bijdrage te leveren. Zo hou je mensen duurzaam inzetbaar én gedijt de organisatie als geheel. HumanCapitalCare begeleidt Plegt-Vos naar een hoger level.

lees meer

Voorkom uitval door fysieke belasting

07-06-2018

Fysieke belasting is volgens TNO naast psychische klachten nog altijd de belangrijkste oorzaak van beroepsziekten en verzuim. Maar liefst 34 procent van alle verzuimdagen is te wijten aan werkgerelateerde klachten aan het bewegingsapparaat. Aandacht voor een goede balans tussen de belasting en de belastbaarheid van uw medewerkers kan veel klachten voorkomen.

lees meer

AVG (Privacywet): wat verandert er?

17-05-2018

Op 25 mei 2018 vervangt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) definitief de bestaande Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP).

We krijgen veel vragen van werkgevers over de AVG. Daarom  vindt u hier een overzicht van veel gestelde vragen over de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

lees meer

HumanCapitalCare kantoren 10 en 11 mei gesloten

03-05-2018

Donderdag 10 mei en vrijdag 11 mei zijn alle kantoren van HumanCapitalCare gesloten i.v.m. Hemelvaart en een collectieve vrije dag. Maandag 14 mei zijn we weer geopend en staan we u graag weer te woord.

lees meer

Werknemers werken ongezond én onveilig

26-04-2018

Werknemers werken vaak ongezond én onveilig. Dat maakte de Inspectie SZW bekend op 17 april jl. Reden om hier vandaag – op de Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk – extra bij stil te staan.

lees meer

Wat mag u wel of niet vragen en vastleggen?

24-04-2018

Op 25 mei 2018 vervangt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) definitief de bestaande wet Bescherming Persoonsgegevens (WPB). We krijgen veel vragen van werkgevers wat dit betekent voor het vragen en vastleggen van gegevens bij een ziekmelding. Onderstaand een korte uitwerking waarbij wij ons baseren op gegevens van de Autoriteit Persoonsgegevens.

lees meer

Unieke WELL nieuwbouw HumanTotalCare in Son en Breugel bereikt hoogste punt

24-04-2018

HumanTotalCare (ver)bouwt als eerste in Nederland casco én interieur volgens de WELL- en BREEAM-certificering. In september 2017 werd de eerste paal in de grond geslagen, nu is het hoogste punt bereikt en zoomen we in op één van de 7 WELL-aspecten: Lucht.

lees meer

Tips voor een betere nachtrust

16-03-2018

Niet goed slapen heeft grote invloed op werk. Het leidt tot hoger verzuim, lagere productiviteit en zelfs meer ongevallen. Daar denken veel werkgevers niet over na, vaak omdat ze vinden dat slaap een privé onderwerp is. Maar wat als die slecht slapende collega ziek wordt van te weinig slaap, of een ongeluk veroorzaakt? Dan is het ineens ook uw probleem.

lees meer

Tips om RSI te voorkomen

28-02-2018

RSI-klachten zijn (pijn)klachten in arm, nek en/of schouders, meestal ontstaan door overbelasting. Een kwart van de beroepsbevolking heeft hiermee te maken, en het veroorzaakt 10% van alle verzuimdagen. Tijdige behandeling en aanpassingen aan werkplek en werkstijl kunnen veel leed voorkomen.

lees meer

HumanCapitalCare verlengt samenwerking GGD Reisvaccinaties

17-02-2018

HumanCapitalCare zet ook in 2018 de samenwerking met GGD Reisvaccinaties voort. Deze samenwerking houdt concreet in dat de GGD op locaties haar locaties reizigersspreekuren houdt en dat klanten van HumanCapitalCare korting krijgen op het vaccinatieconsult en reisartikelen.

lees meer

Kanker op de werkvloer

05-02-2018

1 op de 3 mensen krijgt ooit kanker. Jaarlijks worden 40.000 medewerkers door de ziekte getroffen. Ook binnen uw bedrijf. Als goed werkgever wilt u uw werknemer met kanker zo optimaal mogelijk ondersteunen. Maar weet u hoe?

lees meer

Strategisch partnership VNO-NCW Brabant Zeeland en HumanCapitalCare

26-01-2018

Ondernemingsvereniging VNO-NCW Brabant Zeeland en HumanCapitalCare gaan samenwerken. Onlangs tekenden Peter Struik – voorzitter VNO-NCW Brabant Zeeland – en Frans Bonants – regiodirecteur HumanCapitalCare – een driejarige partnerovereenkomst die loopt van 1 januari 2018 tot en met 31 december 2020. HumanCapitalCare wordt kennispartner voor VNO-NCW Brabant Zeeland en haar leden.

lees meer

HumanTotalCare ondernemer van het jaar 2017 Ekkersrijt

22-01-2018

Juryrapport over de toekenning van de Ondernemersprijs Ekkersrijt 2017
“Holding HumanCapitalCare is een onderneming die vanuit verschillende merken werkt aan duurzame inzetbaarheid van werkend Nederland. Wim Huijbregts startte in 2001 met HumanCapitalCare vanuit de gedachte dat het anders kan en moet in de wereld van arbodiensten.”

lees meer

Veel interesse voor webinar 'Van werkstress naar mentale veerkracht'

14-12-2017

Op 12 december organiseerde HumanCapitalCare een interactief webinar waarin leidinggevenden handvatten en tips kregen om vanuit hun leidinggevende rol de mentale veerkracht van medewerkers te vergroten. Ruim 1.000 externe relaties schreven zich in, 492 kijkers volgden het webinar live. Wilt u ook de mentale veerkracht van uw medewerkers versterken? Kijk het webinar dan terug via deze link.

lees meer

Webinar 'Van werkstress naar mentale veerkracht' voor leidinggevenden

27-11-2017

Herkent u als leidinggevende of hr-professional de signalen van (werk)stress bij uw medewerkers op tijd? Hoe gaat u hierover in gesprek met uw medewerkers? En hoe helpt u ze weerbaarder te maken tegen werkstress? Op 12 december organiseert HumanCapitalCare een gratis en interactief webinar waarin leidinggevenden handvatten en tips krijgen om vanuit hun leidinggevende rol de mentale veerkracht van medewerkers te vergroten.

lees meer

Gemeente Veldhoven en HumanCapitalCare halveren ziekteverzuim

24-11-2017

In vijf jaar tijd werd het ziekteverzuim bij Gemeente Veldhoven teruggebracht van 7 procent naar 3,2 procent. In een interview dat op 23 november jl. verscheen in het Eindhovens Dagblad praten Gemeentesecretaris Erik de Ruiter van Gemeente Veldhoven en Menno Remans, commercieel manager bij HumanCapitalCare over hun samenwerking, behaalde resultaten en de weg daar naartoe.

lees meer

Week van de Werkstress: 'Van werkstress naar mentale veerkracht'

13-11-2017

Uit onderzoek blijkt dat 23% van het langdurige verzuim stress gerelateerd is. De gemiddelde verzuimduur bij stress is 192 dagen. Werkstress helemaal voorkomen is een utopie. De vraag is: hoe ga je om met werkstress?

lees meer

Zorg voor uw mantelzorgende medewerkers

09-11-2017

Zo’n 4 miljoen Nederlanders zijn mantelzorger. Velen combineren het met een betaalde baan. Vaak lopen ze daar niet mee te koop. Maar steeds meer mantelzorgers raken overbelast. Tijd om te kijken hoe u uw mantelzorgende medewerkers preventief kunt ondersteunen. Want als ze uitvallen zijn zij en u verder van huis. Vooral voor branches waar veel vrouwen of relatief ouderen werken, wordt het probleem steeds nijpender.

lees meer

Gertjan Beens nieuwe voorzitter NVAB

08-11-2017

Gertjan Beens, bedrijfsarts bij HumanCapitalCare, volgt Jurriaan Penders op als voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB). Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 2 november jl. is Gertjan Beens als nieuwe voorzitter benoemd.

lees meer

Nieuw kantoor geopend in Assen

30-10-2017

Aan de Transportweg 10c te Assen is het nieuwste regiokantoor van HumanCapitalCare gevestigd. Donderdag 26 oktober waren algemeen directeur Erik van Lenthe, regiodirecteur Gert Kiel, burgemeester Marco Out en Stefan Zevenberg van Asserstadloop sprekers tijdens de openingsbijeenkomst. In aanwezigheid van vele relaties werd het nieuwe pand officieel in gebruik genomen. Via onderstaande link ziet u een videorapportage van de opening.

lees meer

Psychische zorgen? Maak het bespreekbaar

09-10-2017

Nederland telt 280.000 mensen met een ernstige psychische stoornis, wellicht nog wel meer. Gelukkig zijn 200.000 van hen gewoon aan het werk. Misschien wel bij uw organisatie?
10 oktober is de Landelijke dag psychische gezondheid. Een mooi moment om te kijken waar u als organisatie staat en wat uw medewerkers of u nodig hebben op psychosociaal vlak.

lees meer

Overname Focus verbreedt aanpak duurzame inzetbaarheid

25-09-2017

De arbeidsmarkt is voortdurend in beweging, de gemiddelde leeftijd op de werkvloer stijgt en mensen zullen steeds langer doorwerken. “Als je dan als organisatie investeert in de gezondheid, de betrokkenheid en de ontwikkeling van werknemers, dan levert je dat competente, gemotiveerde en gezonde werknemers op. Door de overname van loopbaanadviesbureau Focus Nederland – per 1 oktober aanstaande – kunnen we nu onze 65.000 klanten een compleet en integraal programma bieden”, aldus Wim Huijbregts, algemeen directeur HumanTotalCare.

lees meer

Pesten is een kostbare zaak

18-09-2017

Volgens onderzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zegt meer dan een half miljoen mensen weleens gepest te worden op het werk, van wie 80.000 structureel. Daar hangt een fors prijskaartje aan. Hoe zit het met pesten in uw bedrijf?

lees meer

HumanCapitalCare partner in OVAL-event

08-09-2017

‘En we werken nog lang en gelukkig’, is het thema van het event dat brancheorganisatie OVAL op 1 november aanstaande organiseert. HumanCapitalCare is partner van dit evenement.

lees meer

Training Preventiemedewerker bereidt medewerker voor op nieuwe rol

07-07-2017

1 juli ging de vernieuwde Arbeidsomstandighedenwet in. Met ingang van deze vernieuwde wet is de rol van de preventiemedewerker groter geworden. Hij krijgt meer verantwoordelijkheden en een prominentere rol in de organisatie. Veel werkgevers stellen de vraag: ‘Hoe bereid ik mijn preventiemedewerker hierop voor?’ Om haar klanten hierbij te helpen, biedt HumanCapitalCare de Training Preventiemedewerker.

lees meer

Inspirerend event over vitaal werken

29-06-2017

Toekomstbestendige organisaties zijn vitale organisaties. Daarom vindt op 14 september aanstaande in Maarssen het event Vitaliteit& plaats, om inspiratie op te doen voor gezonde mensen in een gezonde organisatie. Via HumanCapitalCare kunt u met korting hierheen.

lees meer

Advies Gezondheidsraad over vaccinatie tegen kinkhoest

22-06-2017

Werkgevers moeten hun medewerkers vaccinaties tegen kinkhoest aanbieden als deze in direct contact komen met jonge kinderen (tot 6 maanden), zo stelt de Gezondheidsraad. Niet zozeer voor de medewerkers zelf, maar ter bescherming van de kinderen die aan hun professionele zorg zijn toevertrouwd.

lees meer

Veilig werken bij tropische temperaturen

21-06-2017

De meest ideale temperatuur om te werken is 21,75 graden. Maar de komende dagen worden in Nederland tropische temperaturen verwacht. Dat maakt werken soms zwaarder. Vooral voor medewerkers die (deels) buiten werken of op lekken waar geen klimaatbeheersing is. Gelukkig kunt u met enkele eenvoudige maatregelen de overlast door hitte voor uw medewerkers beperken.

lees meer

Wijziging Arbeidsomstandighedenwet 2017: wat moet u weten?

15-06-2017

Op 1 juli aanstaande treedt de gewijzigde Arbeidsomstandighedenwet in werking. Reden voor de regering om de wet te herzien, is dat de arbeidsmarkt verandert en de duurzame inzetbaarheid van de beroepsbevolking van steeds groter belang wordt.

lees meer

RI&E is onderdeel van zakelijk succes

12-06-2017

Van 12 t/m 16 juni 2017 vindt de 3e Week van RI&E (risico-inventarisatie en
-evaluatie) plaats. Dit jaar ligt de nadruk op de mogelijkheden die een RI&E biedt voor ondernemers. Want een gezonde en veilige werkplek draagt bij aan de werknemerstevredenheid, productiviteit en bedrijfscontinuïteit.

lees meer

RI&E: kansrijk instrument voor preventief gezondheidsbeleid

09-05-2017

Een risico-inventarisatie en –evaluatie is een verplichting, maar ook een mooie kans om laag verzuim, duurzame inzetbaarheid, werkplezier en bevlogenheid van medewerkers te realiseren. Jitske Postma, senior adviseur arbo bij HumanCapitalCare, legt in een artikel in het blad R]entree van het Vervangingsfonds uit waarom.

lees meer

Tijdelijke locatie kantoor Son

02-05-2017

HumanCapitalCare groeit en is volop in ontwikkeling. Reden om te gaan bouwen én verbouwen aan een nieuwe – uiteraard duurzame – werkomgeving voor het hoofd- en regiokantoor van HumanCapitalCare in Son.
In de tussentijd (14 maanden) nemen wij onze intrek in een tijdelijke locatie.

lees meer

Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk

24-04-2017

Onlangs woedde er een grote brand in het westelijk havengebied in Amsterdam. Door de enorme hoeveelheid rook moesten alle ramen en deuren in een groot gebied gesloten worden. Dat betekent dat ook de mechanische ventilatie uitgezet moet worden. Wie regelt dat in uw bedrijf of instelling? En ligt dat vast in het bedrijfsnoodplan?

lees meer

we-care maakt integraal gezondheidsmanagement makkelijker

24-04-2017

Om medewerkers gezond en vitaal te houden tot hun pensioen, is goede informatie noodzakelijk. Bijvoorbeeld over hun verzuim, tevredenheid, gezondheid en over de risico’s die ze lopen op het werk. De beschikbare informatie is vaak versnipperd. we-care bundelt alle gegevens waardoor alle puzzelstukken op hun plek vallen. Dit biedt inzicht, overzicht en regie. Kortom, een integraal systeem voor gezondheidsmanagement.

lees meer

Gebruik vanaf nu we-care: hét integraal gezondheidsmanagementsysteem

05-04-2017

Vanaf nu kunt u gebruikmaken van we-care: hét unieke, integrale systeem voor gezondheidsmanagement. Met we-care hebt u één systeem voor alle (stuur)informatie over verzuim, preventie en gezondheid. Uw vertrouwde e-care is onderdeel van we-care. Vandaar dat u vanaf nu enkel nog de knop ‘we-care’ terugvindt op onze website.

lees meer

HumanCapitalCare partner hackaton Euro Hockey League

04-04-2017

De Euro Hockey League (EHL) is het hockey-equivalent van de Champions League. Tijdens het toernooi dat van 14 tot en met 17 april aanstaande plaatsvindt in Eindhoven, strijden de 32 beste heren hockeyteams uit Europa om de titel. Daarnaast is er de EHL Hackathon, waarbij wordt gewerkt aan oplossingen voor vraagstukken op het gebied van sport, arbeid & vitaliteit. HumanCapitalCare is hier – samen met ArboNed – partner van.

lees meer

Werken als bedrijfsarts, anders dan je denkt

10-03-2017

Voortbordurend op de SZW-campagne ‘Bedrijfsarts worden’, geven wij tijdens een webinar in 45 minuten inzicht in hoe het is om bedrijfsarts te zijn. Want bedrijfsarts zijn is zoveel meer dan je denkt. U bent van harte uitgenodigd om aan het webinar deel te nemen.

lees meer

Wijziging Arbeidsomstandighedenwet aangenomen door Eerste Kamer

27-01-2017

Op dinsdag 24 januari jl. heeft de Eerste Kamer de voorgestelde wijziging van de Arbeidsomstandighedenwet aangenomen. De wet gaat per 1 juli a.s. in. Reden voor de regering om de wet te herzien, is dat de arbeidsmarkt verandert en de duurzame inzetbaarheid van de beroepsbevolking van steeds groter belang wordt.

lees meer

Overname Bedrijfsartsen5/5Kwadraat verstevigt positie HumanCapitalCare in Zuidwest Nederland

10-01-2017

HumanCapitalCare Company B.V. – onderdeel van HumanTotalCare – heeft per 1 januari jongstleden de combinatie Bedrijfsartsen5/5Kwadraat overgenomen. Deze overname verstevigt de positie van HumanCapitalCare in Zuidwest Nederland.

lees meer

Campagne ‘Bedrijfsarts worden. Het betere werk!’

11-11-2016

In oktober startte de campagne ‘Bedrijfsarts worden. Het betere werk!’. Het doel van de campagne is de instroom in de opleiding tot bedrijfsarts te vergroten. Hiervoor laten tien ambassadeurs die werken als bedrijfsarts of in opleiding zijn tot bedrijfsarts, de mogelijkheden van het vak zien. Zo ook Christiaan Mollema van HumanCapitalCare.

lees meer

Steeds meer jongeren met een burn-out

10-11-2016

Werkstress is voor veel organisaties een groot probleem. Inmiddels is uit onderzoek van TNO gebleken dat werknemers van 30 t/m 34 jaar op dit moment de grootste risicogroep vormen; met het hoogste aantal burn-outgevallen en het meeste verzuim vanwege psychosociale arbeidsbelasting. Preventief aan de slag gaan is de meest effectieve oplossing. We helpen u graag daarmee.

lees meer

Houd uw mantelzorgers vitaal

07-11-2016

Steeds meer mantelzorgers in Nederland dreigen overbelast te raken. Zeker degenen die de zorg voor een naaste combineren met een betaalde baan. Met behulp van een bedrijfsmaatschappelijk werker kunt u hier makkelijker op anticiperen. Daarnaast biedt ook de zorgverzekeraar vaak ondersteuning. Op deze manier voorkomt u uitval.

lees meer

Weer subsidie voor projecten duurzame inzetbaarheid

23-09-2016

Ook dit jaar kunnen organisaties die werk maken van duurzame inzetbaarheid een beroep doen op subsidie uit het Europees Sociaal Fonds. De subsidie is bestemd voor projecten die een bijdrage leveren aan fitte, gemotiveerde en goedgeschoolde werknemers, zodat ze makkelijker kunnen (blijven) werken tot aan hun pensioen. Organisaties mogen hiervoor HumanCapitalCare als adviseur inhuren.

lees meer

Wijziging Arbeidsomstandighedenwet

20-09-2016

Op 13 september jl. stemde de Tweede Kamer in met een wijziging van de Arbeidsomstandighedenwet. Het doel van Minister Asscher met deze wetswijziging is om het functioneren van de bedrijfsgezondheidzorg voor werknemers en werkgevers te verbeteren en de duurzame inzetbaarheid van de beroepsbevolking te verbeteren.

lees meer

Pesten snel aanpakken

20-09-2016

Van 19 tot en met 23 september loopt de Week Tegen Pesten, speciaal voor het onderwijs. Maar ook buiten het onderwijs komt pesten veelvuldig voor. Meer dan een half miljoen mensen zeggen weleens gepest te worden op het werk. De vraag is: wat doe je eraan?

lees meer

Steeds meer gehoorschade in Nederland

22-04-2016

Gehoorschade door beroepsmatige blootstelling aan lawaaibronnen is één van de meest gemelde beroepsziekten in Nederland. Hoe staat het in uw organisatie?

 

lees meer

Werken aan duurzame inzetbaarheid, hoe doe je dat?

14-04-2016

Duurzame inzetbaarhied is binnen veel organisatie een vanzelfsprekend thema geworden. De concrete invulling schiet echter nog vaak tekort. Samen met twee andere professionals deelde Raymond Winckler, arbeidsdeskundige bij HumanCapitalCare, zijn ervaring en advies in het vakblad Advisie.

lees meer

HumanCapitalCare werkt samen met GGD Reisvaccinaties

07-04-2016

HumanCapitalCare werkt samen met GGD Reisvaccinaties. De samenwerking houdt concreet in dat de GGD op locaties van HumanCapitalCare reizigersspreekuren houdt, dat klanten van HumanCapitalCare korting krijgen op het consult en reisartikelen en dat werknemers die zijn aangesloten bij HumanCapitalCare een speciale vaccinatiepagina krijgen in hun online, persoonlijke gezondheidsdossier my-care.

lees meer

Europese dag van de RSI

25-02-2016

Klachten aan Arm, Nek en/of Schouder (KANS) leiden nog steeds tot veel en bovendien langdurig verzuim – 3 maanden is echt geen uitzondering. Daarom is het 28 februari Europese dag van de RSI (internationaal wordt de term RSI gebruikt). De vraag is natuurlijk: hoe kunt u deze klachten voorkomen?

lees meer

HumanCapitalCare partner in event Werkgeluk van OVAL

19-02-2016

Iedereen wil leuk werk dat energie en voldoening geeft. Dat leidt tot meer plezier, vitaliteit en rendement. Werkgeluk! Voor het individu én voor de organisatie. Op 9 maart organiseert brancheorganisatie OVAL het event Werkgeluk. HumanCapitalCare is partner van dit event.

lees meer

Dag van de privacy: hoe veilig zijn uw gegevens?

26-01-2016

Donderdag 28 januari is het de Europese dag van de privacy. Een mooi moment om eens stil te staan bij de vraag hoe veilig uw gegevens eigenlijk zijn. Is uw draadloos internet beveiligd? Logt u in op openbare wifi? Laat u uw wachtwoorden onthouden? Beveiliging van data is voor veel mensen nog geen vanzelfsprekendheid. Maar wel voor HumanCapitalCare.

lees meer

Hans Trommel benoemd tot bestuurslid van de NVAB

05-01-2016

Hans Trommel, directeur medische zaken van HumanCapitalCare, is benoemd tot bestuurslid van de NVAB, de wetenschappelijke beroepsvereniging van bedrijfsartsen

lees meer

Ziek door werkstress

16-11-2015

Meer dan 1 miljoen werknemers (1 op de 8) heeft last van werkstress. Werkstress is daarmee het grootste beroepsrisico in Nederland.

Het ministerie van SZW wil werkstress bespreekbaar maken en goede ideeën delen. Daarom vindt van 16 t/m 19 november voor de tweede keer de landelijke Week van de Werkstress plaats. Wat doet uw bedrijf?

lees meer

Mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid

10-11-2015

Nederland telt zo’n 2,6 miljoen mantelzorgers van wie 1 op de 6 ook een betaalde baan heeft. Misschien wel bij uw bedrijf.
Voor velen dreigt overbelasting. Hoe helpt u uw (over)belaste medewerker en voorkomt u uitval?

lees meer

Subsidie op vitaliteitprogramma levensmiddelenindustrie

16-10-2015

HumanCapitalCare ontwikkelde een vitaliteitprogramma speciaal voor de Levensmiddelenindustrie. Met inzet van dit programma krijgen werkgevers grip en invloed op de gezondheid en vitaliteit van hun medewerkers. En dat is weer van belang voor de duurzame inzetbaarheid. Inzet van vitaliteitprogramma wordt voor bijna de helft gesubsideerd door de branchevereniging FNLI.

lees meer

Opnieuw subsidie voor projecten duurzame inzetbaarheid

13-08-2015

Ook dit jaar kunnen organisaties die werk maken van duurzame inzetbaarheid een beroep doen op subsidie uit het Europees Sociaal Fonds. De subsidie is bestemd voor projecten die een bijdrage leveren aan fitte, gemotiveerde en goedgeschoolde werknemers, zodat ze makkelijker kunnen (blijven) werken tot aan hun pensioen. Organisaties mogen hiervoor HumanCapitalCare als adviseur inhuren.

lees meer

HumanCapitalCare op Arbo Innovatie Congres

21-07-2015

Vernieuwen, doorbreken en anders denken! Het is een must voor HR managers, Arbo professionals, verzuimspecialisten en OR-leden. Laat u inspireren tijdens het Arbo Innovatie Congres op dinsdag 15 september a.s. Een van de sprekers is Esther Wegter-Hilbers, senior arbeid en organisatieadviseur bij HumanCapitalCare. Zij spreekt over de mogelijkheden van digitale oplossingen op het gebied van e-health, preventie en zorgtrajecten.

lees meer

Overname is officieel

18-06-2015

Op 17 juni is de overname van ArboNed door HumanCapitalCare bekrachtigd. De Nederlandse Zorgautoriteit (Nza) heeft toestemming gegeven en is de overeenkomst getekend.

lees meer

Overname ArboNed door HumanCapitalCare vergroot vitaliteitszorg in Nederland

29-04-2015

Met deze overname kan HumanCapitalCare haar innovatieve en unieke online gezondheidsplatform – voor werknemers en werkgevers – beschikbaar stellen aan ruim 70.000 werkgevers en meer dan 1,5 miljoen werknemers in Nederland. Zo kunnen we voor klanten van beide organisaties een meetbare bijdrage leveren aan de vitaliteit en gezondheid van hun werknemers.”

lees meer

Helft jonge vrouwen heeft slaapstoornis

09-02-2015

Slaapgebrek dreigt een groot maatschappelijk probleem te worden, vooral onder jongeren. Bijna de helft van de jonge vrouwen onder de 21 heeft een slaapstoornis. Dat constateert slaaponderzoeker Gerard Kerkhof op grond van nieuw onderzoek.

lees meer

Altijd 'Dag van de Privacy' bij HumanCapitalCare

09-02-2015

De Internationale Dag van de Privacy. HumanCapitalCare weet als geen ander wat het betekent te werken met medische en persoonsgegevens en de vertrouwelijkheid daarvan. Bij HumanCapitalCare is het daarom 365 dagen per jaar ‘Dag van de privacy’.

lees meer