Aan de slag met fysieke belasting

Fysieke belasting is volgens TNO naast psychische klachten nog altijd de belangrijkste oorzaak van beroepsziekten en verzuim. Maar liefst 34 procent van alle verzuimdagen is te wijten aan werkgerelateerde klachten aan het bewegingsapparaat. Door aandacht te besteden aan een optimale werkomgeving en een goede balans tussen de belasting en de belastbaarheid, kunt u veel klachten voorkomen.

Video-impressie ‘Voorkom uitval door fysieke belasting’

sfeerbeeld van de klantbijeenkomsten

‘Hoe houd ik mijn oudere werknemers fysiek inzetbaar’

Waarom valt uw medewerker uit?
En nog belangrijker: hoe voorkom je dat?

De instroom in de WIA is de afgelopen tien jaar enorm gestegen, met name onder de mensen van 45 jaar en ouder. Dat is een probleem voor werkgever én werknemer. Voor een deel is uitval van medewerkers te wijten aan klachten aan het bewegingsapparaat, de fysieke uitval.

Hoe kun je ervoor zorgen dat de fysieke belasting vermindert?

lees meer

6 uur 38,9 procent van de medewerkers verricht 6 uur of meer beeldschermwerk per dag

24 procent van de medewerkers verrichten regelmatig herhalende bewegingen

200.000 medewerkers ouder dan 45 jaar stroomden afgelopen jaar de WIA in

8,7 uur brengen Nederlanders per dag zittend door [bron]

Slim werken beperkt onnodige fysieke belasting

Romario was de beste spits van Nederland. Hij rende niet harder dan de anderen – was zelfs een beetje lui – maar hij was slim en stond daardoor steeds op de goede plek! Door slim te werken, kan veel winst worden behaald in het beperken van fysieke belasting op de werkvloer.

Ergonomen bij HumanCapitalCare kijken hoe de fysieke belasting in bedrijven verlaagd kan worden door slimmer te werken. Vaak gaat het om simpele aanpassingen. In bewegingen door mensen zelf of door praktische hulpmiddelen.

lees meer

 

Onbeperkt houdbaar?!

Het werk verandert voortdurend. Hoe zorg je dat je ondanks alle veranderingen houdbaar blijft als werknemer? Management goeroe Jeroen Busscher – tevens auteur van diverse HR bestsellers waaronder ‘Onbeperkt houdbaar’ – was een van de sprekers op het Klantevent ‘Aan de slag met fysieke belasting’.

Tijdens een prikkelende sessie ging Jeroen Busscher in op de vraag hoe je medewerkers meekrijgt in de veranderende wereld van werk. Meer weten van Jeroen en zijn vlogs bekijken? Ga naar zijn website.

Ga naar website

Aandacht voor fysieke én mentale ondersteuning

Als adviseur op het gebied van arbeid, vitaliteit en gezondheid heeft HumanCapitalCare alle kennis in huis om u als werkgever te helpen uw medewerkers langdurig inzetbaar te houden. HumanCapitalCare ondersteunt bij de ontwikkeling en uitvoering van preventief beleid. We helpen u inzicht te verkrijgen in uw meest belastende situaties en brengen daar verbeteringen in aan, variërend van een goed ontwerp van de werksituatie tot het slim organiseren van het werk en alles er tussenin.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over hoe u de fysieke inzetbaarheid van uw medewerkers kunt verbeteren en hoe wij u daarbij kunnen ondersteunen? Neem dan gerust contact op met ons. We helpen u graag.