Verzuimbegeleiding voor werknemers:
neem het heft in eigen hand

Er zijn veel redenen voor verzuim zoals psychische klachten, chronische ziekten, schulden, een verstoorde balans tussen werk en privé, burn-out of problemen thuis. Verreweg het grootste deel van de klachten is tegenwoordig van niet-medische aard.

Natuurlijk verzuim je liever níet… de kunst is dan ook om er achter te komen hoe je op een gezonde manier kunt terugkeren naar het werk.

“Samen kijken naar mogelijke oplossingen”

Op medisch gebied biedt HumanCapitalCare je alle hulp en ondersteuning. Maar ook op andere terreinen zijn we je van dienst. Denk aan: advies over het verminderen van de werklast, coaching om beter om te gaan met werkstress, bemiddeling bij conflicten, informatie over aangepast werk, advies bij een moeilijke thuissituatie of bij financiële problemen.

 

my-care biedt je inzicht en gemak

Daarnaast krijg je de beschikking over my-care: een persoonlijk, online gezondheidsdossier dat speciaal hiervoor door HumanCapitalCare is ontwikkeld. In één oogopslag zie je waar je staat met je gezondheid en waar actie nodig is. my-care heeft tevens een dossierfunctie: alle verzuimgegevens van HumanCapitalCare en afspraken zijn hierin opgenomen.

 

Ziek zijn overkomt je, verzuim is meestal een keuze

Met onze ondersteuning wordt het makkelijker om zelf de regie te nemen over je eigen fysieke en mentale gezondheid. Het is ook je eigen verantwoordelijkheid. Het gaat om wat je zélf kunt doen om vitaal en inzetbaar te blijven. Of weer te worden. Dat noemen we zelfmanagement. En daarbij helpen we je graag. Belangrijk daarbij is om te denken in oplossingen. De essentie is niet: ben je ziek? Maar: wat kun je nog?

 

Ook dan…

Natuurlijk zijn er ook situaties waarin mensen niet in staat zijn te werken of het bestaande werk uit te voeren. Ook dan denken we mee in oplossingen. Onze bedrijfsartsen en gezondheidsadviseurs helpen je graag.