Werkplekonderzoek

Wat is de beste werkhouding en -plek?

Hoe richt je een werkplek zo ergonomisch mogelijk in zodat uw werknemer zo min mogelijk risico loopt op klachten? Met welke hulpmiddelen kunt u het werk verlichten? Wat is de beste werkhouding?

We zoeken oplossingen voor u

HumanCapitalCare helpt u graag bij voorkomen of verminderen van klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Dat kan door goede voorlichting te geven en te kijken naar de inrichting van werkplekken en de organisatie van het werk. Of dat nu in een productieomgeving, op een kantoor, buiten of in heftruck is. Ook gereedschap en hulpmiddelen kunnen goede verlichting bieden. Net als een juiste werkhouding.

U krijgt een helder werkplekadvies

Tijdens een individueel werkplekonderzoek inventariseren we de werkplek uitgebreid in combinatie met de werkzaamheden van uw werknemer. We geven een helder werkplekadvies op basis van de meest recente ergonomische richtlijnen en normen. Uiteraard in relatie tot de houding, de werkwijze en de klachten van uw werknemer.

Gezond werken met de computer

Als je beeldschermwerk doet, zijn een goed ingestelde werkplek en werkhouding belangrijk. In onderstaande animatie laat HumanCapitalCare zien hoe je een ergonomisch goede werkplek instelt en waar je op moet letten voor een goede werkhouding. Daarnaast gaat beeldschermwerk vaak gepaard met langdurig zitten. Met beweging kun je de nadelige gevolgen van langdurig zitten tegengaan. In de tweede animatie worden tips gegeven om tijdens het werk meer in beweging te komen.

Bekijk ook de folder over gezond werken met de computer, speciaal voor kantoormedewerkers.

Interesse?
Wilt u advies over de inrichting van werkplekken en de organisatie van het werk of concreet een werkplekonderzoek uit laten voeren ? Neem dan contact op met het projectbureau van het regiokantoor bij u in de buurt.