Preventie van ziekteverzuim: hoe vitaal ben je?

Een goede balans tussen werk en privé, gezond en vitaal zijn, je gewaardeerd voelen, het benutten van je kwaliteiten, een gezonde levensstijl. Er zijn heel veel factoren die maken dat je als mens goed functioneert. De kunst is te voorkomen of op tijd uit te vinden wanneer er iets niet goed is. En eraan te werken. De meeste mensen voeren daarbij graag de eigen regie. Dat moet ook, want je bent zelf de regisseur van je fysieke en mentale gezondheid. Uiteraard helpen we je waar gewenst. Met concrete dienstverlening, afgestemd op je individuele situatie.

 

24/7 inzicht in je gezondheid

Een preventief medisch onderzoek (de HumanCapitalScan) geeft je veel informatie over je fysieke gezondheid, vitaliteit en werkvermogen, maar ook over je leefstijl, energiebronnen en stressfactoren. De uitslagen brengen we samen in my-care: een door HumanCapitalCare ontwikkeld persoonlijk, online gezondheidsdossier. In één oogopslag zie je waar je goed scoort en wat je risicogebieden zijn. Eventuele gezondheidsproblemen kun je zo voorkomen of in een vroeg stadium opsporen en verergering voorkomen.

 

Preventief aan de slag

Met my-care kun je zelf preventief sturen op duurzame inzetbaarheid. Onze bedrijfsartsen en gezondheidsadviseurs kunnen je hierin adviseren. my-care kan ook gekoppeld worden aan ons actieplatform waardoor je toegang krijgt tot e-learningsprogramma’s op het gebied van leefstijl en persoonlijke ontwikkeling.

 

Wees zelf ook alert

Niet alleen je gezondheid, ook je werkomstandigheden spelen een rol bij hoe vitaal je bent: is je werkplek goed ingericht, til je op de juiste manier, neem je de voorgeschreven pauze, gebruik je de juiste hulpmiddelen? Dat zijn slechts enkele voorbeelden waarop je zelf invloed kunt uitoefenen of waarop je je werkgever attent kunt maken. Ook dat is zelfmanagement.

Meer informatie over verzuim, interventie, zorg en financiering voor de werknemer?