Efficiënte interventies bij ziekteverzuim

We bieden u een oplossing voor elk probleem

Iedere branche stelt eigen eisen aan werknemers. En iedere branche kenmerkt zich door specifieke risico’s. Werken in het onderwijs vergt nu eenmaal andere competenties dan werken in transport, de levensmiddelenindustrie of de zakelijke dienstverlening. Klachten van uw medewerkers hangen daar vaak mee samen. Onze medewerkers kennen uw risico’s. En nu uw werknemers steeds langer moeten doorwerken, is de kans op gezondheidsklachten veel groter. Want oudere medewerkers lopen meer risico en verzuimen langer. Tijdige en goede hulp is essentieel om uw werknemers duurzaam inzetbaar te houden of ze snel weer te laten terugkeren naar het arbeidsproces. HumanCapitalCare helpt u hier graag bij.

“Uw klacht bepaalt onze interventie”

Interventies zijn afhankelijk van het probleem: is het een lichte of zware klacht en wat zijn de kenmerken? De ene keer volstaat een eendaagse training over de balans werk-privé en de volgende keer zoekt u wellicht een psycholoog omdat het probleem dieper zit. Soms volstaat een e-learningmodule over voeding en soms zoekt u een diëtist. De ene medewerker heeft baat bij fysiotherapie en een ander heeft een probleem dat om een ziekenhuis vraagt.

 

U krijgt de beste professional

We beschikken over een goede en uitgebreide providerboog: een netwerk van kwalitatieve partijen waar we vaak al jaren mee samenwerken. We kijken naar uw vraag, naar de zwaarte van de klacht en selecteren wie bij u past. Ook mentaliteit en afstand spelen daarin een rol. Zo zetten we een zorgnetwerk op voor uw organisatie. Door onze strategische samenwerking met zorgverzekeraar CZ kunnen we eenvoudig gebruikmaken van een groter netwerk.

 

Helder inzicht helpt u bij uw gezondheidsbeleid

Met ons systeem my-care kunnen uw werknemers zelf aan hun vitaliteit werken en zo verzuim voorkomen of bekorten. En dankzij het gezondheidsmanagementsysteem we-care krijgt u als werkgever een helder inzicht in de gezondheid en leefstijl van uw medewerkers op afdelings- of organisatieniveau en weet u aan welke interventies behoefte is. Ook helpt de managementinformatie uit ons systeem om uw gezondheidsbeleid te formuleren of bij te sturen.