Gezondheidsmanagement in transport & logistiek

Wat het belang is van duurzaam inzetbare medewerkers in de sector transport & logistiek hoeven wij u niet uit te leggen. En dat het een gedeelde verantwoordelijkheid is van uw werknemers en van u, is ook bekend. Maar hoe borgt u duurzame inzetbaarheid in uw organisatie? Hoe houdt u grip op risico’s zoals rugklachten door overbelasting, stress door alle regels, de kans op ongelukken, hoge werkdruk en valgevaar? Daarvoor moet duurzame inzetbaarheid een integraal onderdeel worden van uw beleid. Daarbij helpen we u graag.

“We zorgen voor een helder beeld van de mogelijkheden”

De uitstroom van medewerkers in transport & logistiek is hoger dan de instroom. In combinatie met de vergrijzing van uw werknemersbestand is dat reden om zuinig te zijn op uw werknemers. Daarom is het goed om helder in beeld te krijgen waar de grootste risico’s zitten op uitval en waar de meeste winst behaald kan worden. Dat kan met een OrganisatieScan of met een preventief medisch onderzoek. Wellicht blijkt dat oudere werknemers onderdelen van het werk die moeilijk vol te houden zijn, kunnen overdragen. Of misschien zijn er oplossingen waardoor werknemers niet meer langdurig dezelfde handelingen hoeven te verrichten.

 

Waar zitten uw kansen en knelpunten?

HumanCapitalCare werkt veel voor de sector transport & logistiek. Daarnaast zijn we nauw betrokken bij wetenschappelijk onderzoek op dat vakgebied. We weten dus waar de kansen en knelpunten zitten. Daardoor kunnen we u helpen grip te krijgen op de (arbeids)risico’s in uw organisatie en zo de duurzame inzetbaarheid van uw werknemers borgen. We hebben uitgebreide dienstverlening waarmee we ons richten op preventie, verzuim en interventie. Daarnaast kunnen we u adviseren over zorg en financiering. Juist de aanpak van het hele traject zorgt voor integraal gezondheidsmanagement.

 

Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen doen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.