Preventie van ziekteverzuim in het onderwijs

Ben je over een paar jaar ook nog lekker aan het werk in het onderwijs?

Een hoge werkdruk, veel vernieuwingen, langer doorwerken, bezuinigingen waardoor je een grotere klas hebt, zorgleerlingen, agressie in de samenleving, een toenemende registratiedruk en hoge kwaliteitseisen…

Zomaar een greep uit de thema’s waar je in je werk wellicht mee te maken hebt. Want het onderwijs is een dynamische branche. Kun je daarmee omgaan? Ben je vitaal en veerkrachtig? Je gezondheid, competenties en motivatie zijn meer dan ooit van belang om ook op de lange termijn goed te blijven functioneren.

 

Je hebt zelf invloed op je inzetbaarheid

Naast een prettige, veilige werkomgeving bepalen je vitaliteit, gezondheid en competenties in grote mate of je duurzaam inzetbaar bent. Daar kun je zelf ook een grote rol in spelen.

“Als werknemer heb je zelf de regie over je leven, zowel thuis, in de maatschappij als op het werk. Veranderingen zijn een gegeven, het gaat erom hoe je er zelf mee omgaat. Veerkracht is gevraagd.”

HumanCapitalCare ondersteunt je hierin. Met een preventief medisch onderzoek krijg je inzicht in waar je staat op het gebied van gezondheid, vitaliteit, werkvermogen en leefstijl. Maar ook waar je energie van krijgt en wat voor stress zorgt. Al deze uitslagen kun je online inzien en in overleg met je werkgever kunnen we hier acties aan koppelen zoals trainingen over timemanagement, balans werk-privé, e-learningmodules over leefstijl of andersoortige hulp die ervoor zorgt dat je ook op de lange termijn fit en gelukkig en daarmee duurzaam inzetbaar blijft. Kortom: we werken samen aan arbeid, vitaliteit en gezondheid.

 

Onderwijsnieuwsbrief

Speciaal voor het onderwijs verschijnt één keer per kwartaal de Onderwijsnieuwsbrief. Hierin schenken we aandacht aan actuele, interessante onderwijsgerelateerde onderwerpen.

Wil je deze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan hier in.

 

Wil je meer weten over duurzame inzetbaarheid, vitaliteit en gezondheid?
Neem contact met ons op, wij informeren je graag.