Vitaal na een burn-out

Nazorg door HumanCapitalCare

“Voor mensen die een burn-out hebben gehad, kan het moment om weer te beginnen met werken erg moeilijk zijn”, vertelt Louella Rondon, bedrijfsmaatschappelijk werker bij HumanCapitalCare. “Speciaal voor hen hebben we een training ontwikkeld waarin ze hun nieuwe gedrag na een burn-out eigen leren maken zodat er minder kans op terugval is.”

 

Louella begeleidt mensen die te maken hebben met een burn-out. “Voor deze mensen is het heel moeilijk om na een traject van uitval of re-integratie weer aan de slag te gaan; dan begint het pas echt. Tot die tijd hebben ze begeleiding gehad, maar nu staan ze er alleen voor. Het is dan best moeilijk om het geleerde in de praktijk te brengen, zeker bij tegenslag. Je hebt dan niemand meer om op terug te vallen. Daarom heb ik samen met bedrijfsarts Margaret de Jong de training Vitaal na een burn-out ontwikkeld. Via deze training krijgen medewerkers na een moeilijke periode nog wat langere tijd een steun in de rug, kunnen ze vragen kwijt en worden er thema’s behandeld die in het verlengde liggen van hun herstel zoals keuzes maken, eerlijk zijn tegenover jezelf, assertiviteit en ademhaling.

 

Training start dit najaar
De training start dit najaar, bestaat uit 6 bijeenkomsten en wordt in Son gegeven door een bedrijfsarts en een bedrijfsmaatschappelijk werker. De groep bestaat uit 8 tot 10 personen. Louella: “Mensen kunnen daardoor ook leren van elkaar. De focus ligt op de positieve momenten, want wat je aandacht geeft, groeit. Ook verwacht ik dat de deelnemers onderling een netwerkje creëren waarin ze ervaringen kunnen delen en zo langere tijd steun hebben aan elkaar.

 

Meer informatie?
Wilt u meer informatie over de training download dan hier het leaflet of neem contact op met Louella Rondon via L.Rondon@HumanCapitalCare.nl. Aanmelden kan ook via dit mailadres.