Verzuimcijfers 2014 bieden meer inzicht

De verzuimcijfers van HumanCapitalCare BV over het kalenderjaar 2014 zijn bekend en laten een positief beeld zien. Zowel in het primair onderwijs als in het voortgezet onderwijs is het verzuim lager dan de meest actuele verzuimcijfers van de brancheorganisaties. Nieuw deze keer is de uitsplitsing naar verzuimcijfers voor het speciaal onderwijs en het tertiair onderwijs (hbo en universiteiten). Bovendien volgen we nu ook het percentage langdurig verzuim (verzuimduur van minimaal 43 dagen) omdat dit inzicht geeft in waar het probleem zit en welke aanpak er nodig is.

 

In de onderstaande tabellen zijn de gegevens uitgezet en vergeleken met de vorige kalenderjaren en/of de referentiecijfers voor zover deze bekend zijn.

Verzuimcijfers gegevens

 

Hoe staat uw school ervoor?

Via e-care kunt u de cijfers van uw eigen organisatie opvragen en deze vergelijken met de recente cijfers van uw referentiegroep. Hebt u daarna vragen over het verzuim binnen uw organisatie of wilt u samen met een deskundige van HumanCapitalCare eens de mogelijkheden doornemen om de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers te vergroten? Neem dan gerust contact op met ons projectbureau.