Meester Mark rekent het goed

Meneer er zit een Proseccorups in de boom.
Je denkt ermee. Ze zitten in je hoofd. Het zijn je …. Luizen
Hilarische uitspraken van leerlingen zijn gebundeld in het nieuwe boek Meester Mark rekent het goed.

Mark van der Werf uit Utrecht was kort schoolmeester maar stapte al vlug over naar het schrijverschap. Voor zijn nieuwe boek Meester Mark rekent het goed dat vorige maand uitkwam, verzamelde hij meer dan 400 grappige uitspraken, antwoorden, briefjes en opmerkingen van leerlingen. Dus: Wie is onze beschermer tegen dieven? Mega Mindy!

Ontroerend
Het boek is grappig en ontroerend en staat vol kinderlogica. Maar het laat ook zien hoe leerlingen en leerkrachten met elkaar omgaan, schrijft het Eindhovens Dagblad. Soms zijn de leerlingen wel erg assertief. Een leerkracht die achter een antwoord schreef: ‘dit snap ik niet’, kreeg als antwoord van de leerling: ‘ik wel’.
Volgens Van der Werf mogen de juffen en meesters ook best wat brutaler worden. “Ze doen alles voor hun leerlingen, maar vergeten weleens voor zichzelf op te komen.”

Facebook
Meester Mark heeft ook een Facebook-pagina met al meer dan 86.000 volgers. Ook daarop zijn heel veel leuke uitspraken te zien en te lezen zijn. Vooruit nog eentje dan: Als je dapper bent, dan ben je m… . Precies: mama.