Mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid

Nederland telt zo’n 2,6 miljoen mantelzorgers van wie 1 op de 6 ook een betaalde baan heeft. Voor velen dreigt overbelasting, zeker voor mensen die heel betrokken zijn zoals veel werknemers in het onderwijs. Hoe voorkom je uitval?

Drie maanden of langer minimaal 8 uur per week – maar vaak veel meer – voor iemand zorgen … dat doen mantelzorgers. Het aantal werkende mantelzorgers neemt de komende jaren alleen maar toe. Werkende mantelzorgers leveren vooral in op vrije tijd. Bij bijna de helft van hen gaat dit ten koste van de balans werk-privé.

 

De cijfers

  • 40% van de werkende mantelzorgers voelt zich matig tot zwaar overbelast.
  • 10% van de werkende mantelzorgers stopt met werken of gaat (tijdelijk) minder werken.
  • 5% van de werkende mantelzorgers meldt zich ziek vanwege mantelzorgtaken.

 

Signalen herkennen en oppakken
Veel mantelzorgers overwegen om minder te gaan werken of helemaal te stoppen. De combinatie werk en mantelzorg is voor hen vaak lastig omdat werktijden en zorgtaken elkaar overlappen. Zeker in het onderwijs speelt dit parten, want werknemers hebben geen flexibele roosters of keuze in diensten.

Hoe herken je signalen van overbelaste medewerkers? En hoe kun je hen helpen om de zorg met het werk te combineren?

 

Mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid
Om medewerkers gezond, gemotiveerd en duurzaam inzetbaar te houden, is mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid essentieel. Niet alleen voor de mantelzorgers, maar ook voor scholen zelf. Neem gerust contact op met ons voor advies of kijk voor meer informatie op de website van het project Werk&Mantelzorg.