Complimentenmachine

Complimentenmachine

Geeft u op uw basisschool graag een complimentje? Wilt u de positieve schoolcultuur versterken? Meld uw school dan aan voor de complimentenmachine. Dan worden er iedere dag een aantal leerlingen in het zonnetje wordt gezet.

De complimentenmachine is een kauwgomballenapparaten gevuld met zes verschillende ‘goedbezig-buttons’. Leerlingen bepalen elke dag wie van hun klasgenootjes een compliment in de vorm van een button verdient. Dankzij de button blijft de waardering de hele dag zichtbaar. Zo kunnen leerlingen elkaars talenten zichtbaar maken en waardering tonen. Daarmee creëert een complimentenmachine een podium voor positief gedrag. De complimentenmachine kan bovendien helpen om pesten tegen te gaan. De leraar kan kiezen voor een beperkte of grotere rol bij het benoemen van de complimenten. Alle leerlingen krijgen aan het eind van de periode een Goedbezig-diploma.

Wat krijgt u als basisschool?
• de complimentenmachine in bruikleen
• benodigde aantal complimenten (6 soorten buttons)
• muntjes om de complimentjes uit de machine te halen
• diploma’s voor de leerlingen als afsluiting van het project

De complimentenmachines zijn een initiatief van Cre8ivebrains Coaching & Culture en de ASN Bank. Er reizen vijf machines door het land en de scholen zelf geven de machines als een complimentenestafette van school tot school door. Inmiddels zijn al bijna 25.000 complimenten uitgereikt.
Interesse? Kijk op www.decomplimentenmachine.nl voor de werkwijze en de (beperkte) kosten.