A kiwi a day

Kiwi’s eten is mogelijk beter voor de gezondheid dan aanvankelijk werd gedacht. Het fruit zou onder meer een gunstig effect hebben op het reguleren van de bloedsuikerspiegel en ook voor andere positieve effecten zorgen.

 

De kiwi’s zouden goed zijn voor diverse gunstige effecten op het lichaam zoals de spijsvertering, de stofwisseling en het immuunsysteem. Ook kan het eten van de vrucht het niveau van vitamine C verhogen in het bloed, zo meldt nu.nl.

 

2 kiwi’s per dag
Bij het eten van twee kiwi’s per dag werd in het onderzoek een significante verbetering van de darmfunctie gemeten. Deze eerste bevindingen zijn gepresenteerd tijdens de eerste editie van het International Symposium on Kiwifruit and Health dat in april in Nieuw-Zeeland plaatsvond.

 

Obesitas
Eén van de hoofdsprekers van het symposium, de Nederlander Jacob Seidell van de Vrije Universiteit in Amsterdam, denkt dat de bevindingen gebruikt kunnen worden in de strijd tegen obesitas. “Tegenwoordig wordt gedacht dat voedsel met een lage voedingswaarde een sleutelrol heeft in de wereldwijde stijgende cijfers van obesitas en diverse chronische ziektes. Betere gezondheidsresultaten worden geassocieerd met voedselpatronen bestaande uit voedings- en energierijk fruit, zoals kiwi’s.”
Volgens onderzoekers die aanwezig waren op het symposium, is het de eerste keer dat in deze mate de kennis van de vrucht en gezondheidswetenschap wordt samengebracht.