Gezondheidsmanagement in het onderwijs

De gezondheid van uw organisatie kunt u managen

Een vergrijzend werknemersbestand, bezuinigingen, agressie in de samenleving, nieuwe lesmethodieken, werknemers die langer door moeten werken, een hoge werkdruk, kritische ouders, zorgleerlingen… Het is zomaar een greep uit de thema’s waar het onderwijs mee te maken heeft. Hoe borgt u de continuïteit van uw school met al deze thema’s? HumanCapitalCare is ervan overtuigd dat de duurzame inzetbaarheid van uw werknemers het verschil maakt.

“Bent u klaar voor de nieuwe uitdagingen?”

De vraag is dan ook of u en uw werknemers voorbereid zijn op de stevige uitdagingen en nieuwe kansen die het onderwijs te wachten staan. Daarvoor is het belangrijk om te weten waar u nu staat. Waar u naartoe wilt. En wat daarvoor nodig is. Om u inzicht te geven, werken we met een Organisatiescan die helder de huidige stand van zaken in uw organisatie weergeeft. Voor uw werknemers hebben we een preventief medisch onderzoek dat duidelijk maakt of uw werknemers voorbereid zijn op de uitdagingen die komen. Want ook zij moeten actie onder-nemen.

 

Succesvol integraal gezondheidsmanagement

Onze adviseurs helpen u graag met een gedegen plan van aanpak om voorbereid te zijn op de toekomst. Daarvoor hebben we brede dienstverlening op het gebied van preventie, verzuim en interventie. En we geven advies over zorg en financiering. Op alle vlakken zorgen wij daarmee voor de juiste inzet om de gezondheid van uw werknemers echt integraal aan te pakken.

“Wilt u ook een lager verzuim?”

HumanCapitalCare werkt voor heel veel onderwijsinstellingen, en met succes. Het verzuim bij onderwijsinstellingen die samenwerken met HumanCapitalCare is aanzienlijk lager dan bij andere onderwijsinstellingen. Daar zijn we trots op, maar liever nog delen we onze kennis en expertise. Interesse? Neem dan contact met ons op.

 

Interessant nieuws in de Onderwijsnieuwsbrief

Speciaal voor het onderwijs verschijnt één keer per kwartaal de Onderwijsnieuwsbrief. Hierin schenken we aandacht aan actuele, interessante onderwijsgerelateerde onderwerpen. Schrijf u hier in voor de Onderwijsnieuwsbrief.