Arbeidsomstandighedenwet

Per 1 juli aanstaande treedt de nieuwe Arbeidsomstandighedenwet in werking.

Om u en uw medewerkers nader te informeren, heeft HumanCapitalCare een aantal informatiedocumenten opgesteld. U vindt deze op deze pagina.

 

Arbeidsomstandighedenspreekuur

  Iedere medewerker kan een bedrijfsarts consulteren. Hiervoor kan zij gebruikmaken van het arbeidsomstandighedenspreekuur. Dit maakte al onderdeel uit van onze dienstverlening en is op zich niet nieuw. Wat wel nieuw is, is dat u als werkgever verplicht uw medewerkers dit aan te bieden en hen hier actief op te wijzen op dit recht. U kunt hiervoor deze tekst (als basis) gebruiken.

 

Second opinion

  Een medewerker heeft recht op een second opinion. Alles over de second opinion hebben we voor u op een rijtje gezet in dit leaflet.

 

Train uw preventiemedewerker

  De preventiemedewerker krijgt een duidelijkere rol. Het is belangrijk dat hij of zij over voldoende kennis en kunde beschikt om deze taken uit te voeren. Daarvoor is er de training Preventiemedewerker. In dit leaflet leest u hier meer over. Ook ontvangt u binnenkort meer informatie per e-mail.

 

Als u alvast meer wilt weten, neem dan gerust contact op met uw contactpersoon.

 

Alles over de vernieuwde wet

  In dit leaflet hebben we de complete arbeidsomstandighedenwet voor u op een rijtje gezet. Een compleet overzicht van alle wijzigingen, inclusief een toelichting op waar welke verantwoordelijkheid ligt en wat er verandert in het proces.

 

Alle veelgestelde vragen op een rij

Ook hebben we voor u alle veelgestelde vragen verzameld en hierop antwoord gegeven. U vindt het overzicht in dit document.

 

Hebt u nog vragen, neem dan gerust contact op met uw vaste contactpersoon.