Medewerkers winterproof met een griepvaccinatie

Ieder jaar biedt HumanCapitalCare u de mogelijkheid om uw medewerkers te laten vaccineren tegen griep. Ook dit jaar doen we dat weer. Het virus is door mutaties elk jaar anders, daarom is een jaarlijkse herhaling essentieel.

HumanCapitalCare biedt de griepvaccinatie aan om te voorkomen dat uw medewerkers uitvallen vanwege griep. Het griepvaccin biedt geen bescherming tegen virussen die op griep lijken maar het niet echt zijn, zoals verkoudheid. Het vaccin sluit het krijgen van griep niet helemaal uit, maar het verkleint de kans dat u griep krijgt aanzienlijk. Mocht u ondanks het vaccin toch griep krijgen, dan wordt u daar meestal veel minder hevig ziek van.

Meer informatie leest u in onze leaflet.

Voordelen griepprik:

  • Een vermindering van het aantal griepgevallen.
  • Een afname van de griepklachten.
  • Minder ziekteverzuim.

Vraag de griepvaccinatie aan

Wat kost het?

De vaccinaties kosten dit jaar € 35,00 per stuk (excl. BTW). U betaalt altijd het aantal bestelde vaccinaties, ook als er uiteindelijk minder personen worden gevaccineerd.

Bij afname van meer dan 100 vaccinaties geldt een korting van 10% en komt de prijs uit op € 31,50 per stuk. Let op! De prijs van de griepvaccinaties kan in bijzondere gevallen (bijvoorbeeld een pandemie) wijzigen. Wij zullen in dat geval het geldende tarief aan u doorbelasten.

Naast het tarief voor de vaccins rekenen wij de kosten voor het zetten van de vaccinaties door de bedrijfsarts of verpleegkundige tegen het geldende uurtarief. Het zetten gebeurt dan bij ons op locatie.

Bij ons of bij u op locatie?

Wij kunnen ook bij u op locatie vaccineren. Naast de vaccinatie factureren wij dan de tijd voor het bezoek van de bedrijfsarts of verpleegkundige (tegen uurtarief) en worden reiskosten in rekening gebracht op basis van 75% van het uurtarief van de verpleegkundige en € 0,53 per kilometer, rekenend vanaf het dichtstbijzijnde regiokantoor van HumanCapitalCare.

Vaccineren bij klanten met incompany uren

Als er vaste incompany uren voor een verpleegkundige of bedrijfsarts zijn ingekocht door uw organisatie, zal het zetten van de vaccinaties zoveel mogelijk binnen deze uren gepland worden. Over deze uren worden geen zetkosten berekend. Indien het niet mogelijk is om alle vaccinaties te zetten binnen de incompany uren, zullen we de overige uren aan u doorbelasten tegen het geldende uurtarief.

Hoe gaat vaccinatie in zijn werk?

Een medewerker van HumanCapitalCare neemt na ontvangst van uw aanmelding contact met u op om af te spreken wanneer en – afhankelijk van het aantal bestelde vaccinaties – waar uw medewerkers gevaccineerd kunnen worden. De optimale vaccinatieperiode loopt van half oktober tot eind november; voordat de winter écht van start gaat. Het duurt namelijk een paar weken voordat het vaccin goed werkt. Het zetten van de vaccinaties zal worden gepland tussen 24 oktober en 20 november 2019.

Vraag de griepvaccinatie aan